Marktschwärmer
Das Angebot von

De Ploeg

Käse, Milch & Eier, Milchviehzüchter/in, Herselt
Ronny Aerts
Hallo, ich bin Ronny Aerts vom Betrieb De Ploeg. Seit 1986 biete ich frische Produkte aus Herselt in der Region Vlaanderen.

Mein Betrieb

Natuur en milieu troef
Hoeve De Ploeg is gelegen in het bosrijke gebied van De Merode in de Zuiderkempen. Het is een melkveebedrijf waarin verschillende families samen werken. Dagelijks worden er meer dan honderd koeien gemolken en verzorgd. De Ploeg draagt ‘duurzaamheid’ hoog in het vaandel. De prachtige rode en witte klavervelden die je ver rondom de boerderij in de zomer vaak in bloei ziet staan, getuigen hiervan.

Gezonde zuivel met een visie
Het overgrote deel van de melk wordt op een ambachtelijke manier op de hoeve verwerkt. Naast oog voor hygiëne en smaak gaat er veel aandacht uit naar het gezondheidsaspect van de zuivelproducten: probiotische melkdranken helpen de weerstand tegen ziekten te verhogen, terwijl de grasklaverrijke rantsoenen zorgen voor meer omega3-vetzuren in de melk.

Bij De Ploeg is kennis op vlak van micro-organismen enorm belangrijk. De interesse en overtuigdheid in de heilzame werking van probiotische bacteriën bij mens en dier is hiervan een rechtstreeks gevolg.

Korte verse keten
Gezien er geen bewaarmiddelen worden gebruikt, worden de zuivelproducten steeds vers aangeboden. De bewaardata zijn daardoor korter. De bedrijfsvisie is dan ook de afstand tussen producent en consument zo klein mogelijk maken door rechtstreekse verkoop teneinde milieu, gezondheid en contacten zo optimaal mogelijk te houden.

Horen, zien, … proeven
Naast het verzorgen van de dieren en het verwerken van melk vinden er op De Ploeg regelmatig groepsbezoeken plaats. Een bezoek duurt 1 tot 1,5 uur. Daarna bent u op de hoogte van de verwerking van melk, van omega-3-vetzuren en probiotische micro-organismen, van hun bedrijfsvisie, … en worden uw smaakpapillen beloond met een echt hoeve-ijsje.
Bij De Ploeg kunt u horen, zien en proeven.

Groene zorg
Hoeve De Ploeg wil actief inspelen op nieuwe vragen en eisen die de samenleving stelt. Zo bieden zij zich al enkele jaren aan als zorgboerderij, waar mensen uit een brede waaier van kwetsbare groepen kunnen komen helpen in een groene omgeving om te genieten. Hiervoor kunnen zij op alle steun rekenen van Steunpunt Groene Zorg.

Adresse
Diestsebaan 73
2230 Herselt
1986
Jahr der Gründung
8
Vollzeit- Mitarbeiter

Meine Methoden und Standards

Keine Information verfügbar

Der Erzeuger hat noch keine Angaben zu diesem Tätigkeitsfeld gemacht. Wenn Du mehr erfahren willst, bitte den Erzeuger, Dir persönlich Auskunft zu geben.