La Ruche qui dit Oui !
Les produits de

't Zwarthof (Aerts-Schellekens LV)

Charcutier, Éleveur allaitant bovin, Éleveur allaitant ovin, Zoersel
Werner Aerts
Werner Aerts a démarré l'activité de 't Zwarthof (Aerts-Schellekens LV) en 2008. Son exploitation est située à Zoersel, en Vlaanderen.

Son exploitation

We produceren rund- en lamsvlees van veld tot bord op een eigen boerderij. We telen zo veel mogelijk voeders zelf en alle dieren worden op het bedrijf geboren. We werken met stamboekdieren: onze runderen zijn van het wit-blauwe ras, onze schapen zijn zwartblessen. Voor de hoeveslagerij worden de dieren geselecteerd op basis van een combinatie van smaak en een gezonde groei zonder te snel te vervetten.
Het varkensvlees kopen we aan bij een collega boer die ook zelf zijn voeders samenstelt. Hij werkt bovendien met een kruising van Belgisch landvarken en Duroc, die zorgt voor een uitzonderlijke smaak.
Ook om voedselverspilling te vermijden zorgen we dat het vlees in kleine porties (per 2 stuks, per 500g, per 1000 g) onmiddellijk na het versnijden verpakt wordt. Versnijden en verwerken doen we in onze eigen hoeveslagerij. Hier maken we ook op ambachtelijke wijze varkensvleesproducten zoals witte en zwarte pensen, ringworst, bbq worst, boerehesp, ... We hebben een eigen winkel met beperkte openingsuren. We vinden persoonlijk contact met de consument belangrijk.

Adresse
Geleg 155
2980 Zoersel
2008
année d'installation
1
employé à plein temps

Les métiers et pratiques de 't Zwarthof (Aerts-Schellekens LV)

Atelier

Dispose de mon propre atelier

Ingrédients de base

Vlees

Approvisionnement auprès d'un agriculteur local

Produits locaux (-250km), produits artisanaux

Ingrédients secondaires

Kruiden, darmen, ...

Provenance des ingrédients secondaires : non renseigné

Caractéristiques des produits secondaires : non renseigné

Autres ingrédients

Autres ingrédients : non renseigné

Provenance des autres ingrédients : non renseigné

Caractéristiques des autres ingrédients : non renseigné

Commentaire

De varkenskweker waar ik mee samenwerk werkt ook zoveel mogelijk met zelf geproduceerde voeders en als ras kiest hij voor kruising DUROC / BL. Een varken dat smaak geeft.

Ces informations sont données à titre déclaratif par le Producteur.