La Ruche qui dit Oui !
Les produits de

Slagerij Heirbaut

Boucher, Aalst
Karl Heirbaut
Karl Heirbaut a démarré l'activité de Slagerij Heirbaut en 2016. Son exploitation est située à Aalst, en Vlaams Gewest.

Son exploitation

Ik heb een ambachtelijke slagerij sinds 2016. Samen met mijn vrouw wil ik de klant de beste kwaliteit bieden. Om deze kwaliteit te kunnen garanderen werken we samen met een bijzondere coöperatieve van ambachtelijke varkenshouders, uniek in België. Wij kopen dus rechtstreeks van de boeren! Hun lastenboek legt de focus op 2 onlosmakelijk met elkaar verbonden punten: optimaal dierenwelzijn (vanaf de geboorte tot én met het slachten) en een goede fijne smaakkwaliteit van het vlees. Ook voor kruiding en marinades zoeken we naar de hoogste kwaliteit en hebben veel artikels die ik gebruik bv het green-label. Zowel de natuurvarkens als de bio limousin worden in karkas in de atelier geleverd en daar door mijzelf eigenhandig uitgebeend. Van daaraf wordt alles gemaakt. Naast al het pan-klare (in een frisse en moderne look) heb ik ook een mooi assortiment bereide gerechten die in eigen atelier bereid zijn. Graag leg ik er ook de nadruk op dat het grootste deel van de charcuterie huisbereid zijn; beenham, verschillende fricandons, kippenwit, pensen, mosterdspek, pastrami's, gebakken balletjes, grillworsten, kookworsten (hespenworst, parijse worst, jagerworst, lunchworst, kinderworstjes), gebakken 'breydel'spek, verschillende patés, strasbourg, gebakken rosbief, gebakken varkensgebraad, gezouten spek, ...
Daarnaast zijn ook andere producten die wij verkopen rechtstreeks van Belgische, ambachtelijke makers: kaas (>95% van ons assortiment is Belgisch!), wijn, appelsap, honing, brood, pesto, speculoos, ...
Wij kregen al verschillende erkenningen voor onze manier van werken; wettelijke erkenning als ambachtsman en de erkenning als HIB-ambassadeur. Dit jaar stonden wij ook op de boerenmarkt van de week van de korte keten.

Adresse
Koolstraat, 123
9300 Aalst
2016
année d'installation
2
employés à plein temps

Les métiers et pratiques de Slagerij Heirbaut

Atelier

Dispose de mon propre atelier

Ingrédients de base

Vers kwaliteitsvlees

Approvisionnement auprès d'un fournisseur français

Produits biologiques, produits locaux (-250km), produits issus d'une production labellisée, produits artisanaux

Ingrédients secondaires

Kruiden en marinades

Approvisionnement auprès d'un fournisseur de l'UE, approvisionnement auprès d'un fournisseur hors UE

Produits biologiques, produits artisanaux, produits issus d'une production labellisée

Autres ingrédients

Charcuterie

Produit sur mon exploitation

Produits biologiques, produits artisanaux, produits issus d'une production labellisée

Ces informations sont données à titre déclaratif par le Producteur.