The Food Assembly
De producten van

Brouwerij D'Oude Maalderij

Brouwer, Emelgem
Jef Pirens
Jef Pirens heeft Brouwerij D'Oude Maalderij opgestart in 2011. Het bedrijf is gevestigd te Emelgem, in Vlaanderen.

Het project

Brouwerij D'Oude Maalderij werd gesticht in 2011 te Koolskamp. Op een plaats waar decennialang graan gemalen en gemengd werd ontstonden de eerste brouwsels in een kleine brouwinstallatie. Als bierliefhebber en bierproever sleutelden we er nachtenlang als obscure alchemisten aan nieuwe recepturen.

Tot op vandaag blijft D'Oude Maalderij oprecht en eerlijk de aloude traditie en meesterlijke kunst van het brouwen beoefenen.

Enkel door het gebruik van authentieke producten worden stap na stap nieuwe zuivere en ongerepte bieren gecreëerd.​

In het najaar van 2012 stelde brouwerij d'Oude maalderij met trots haar eerste unieke en volledig afgewerkte bier voor; de Qantelaar.​

Voor de commerciële productie van onze bieren zochten wij soelaas bij bevriende en gelijkgezinde brouwers die ons toelieten hun installatie te huren. Waar wij voorheen onze creaties bij brouwerij Maenhout per 6HL schiepen, gebeurde dit laatst bij brouwerij 't Gaverhopke per 10HL en occasioneel bij brouwerij De Leite op 30HL, brouwerij Gulden Spoor op 10HL en brouwerij Alvinne op 20HL.

In het voorjaar van 2016 wordt onze eigen 10HL installatie in gebruik genomen in Izegem.​

Het is voor d'Oude maalderij van uitermate belang om bij het tot stand komen van deze brouwsels de roerstok steeds zelf ter hand te nemen, teneinde de kwaliteit van het bier te vrijwaren en om ons ervan te vergewissen dat enkel kwalitatief hoogstaande ingrediënten gebruikt worden en alle processen op een correcte manier verlopen.

Adres
ardooisestraat 130
8870 Emelgem
2011
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Brouwerij D'Oude Maalderij

Geen informatie beschikbaar

De Producent heeft nog geen informatie toegevoegd over deze activiteit. Als je hier meer over wil weten, twijfel dan niet om de Producent te vragen om deze informatie aan te vullen.