Wij zijn Marcel en Lea . In 1990 namen we het fruitbedrijf over van onze ouders en schakelden we het al vlug over naar biologische teelt.
We wilden immers gezond en smaakvol fruit telen op een gezonde bodem. We wilden ook kleinschalig boeren en zoveel mogelijk contact hebben met onze afnemers, zodat we weten voor wie we werken en daardoor meer gemotiveerd zijn om kwalitatief en smaakvol fruit te telen.
We kozen van bij het begin voor de aanplanting van verschillende resistente rassen, die we door elkaar zetten om de bestuiving te bevorderen. Om het 2de klas fruit ook goed te benutten laten we dit verwerken tot fruitsappen en perenstroop door kleinschalige ambachtelijke bedrijfjes, liefst zo dicht mogelijk bij ons thuis. We bieden een belangrijk deel van onze producten aan in een thuisverkoop , op markten en via andere directe verkoopkanalen. Het overige gedeelte gaat naar onze coöperatieve, waarbij we aangesloten zijn./ Nous sommes Marcel Stas y Lea Claes. Nous avons une petite entreprise de fruits, que nous avons acquise en 1990 auprès de nos parents et sommes rapidement passés à l'agriculture biologique. Après tout, nous voulions faire pousser des fruits sains et savoureux sur un sol sain. Parce que nous voulons avoir le plus contacts possibles avec nos clients, nous offrons une parte importante de nos produits dans la chaine courte, dans les marchés et dans le ventes à domicile. Nous avons choisi de planter différentes variéteés résistentes. Pour utiliser au mieux les fruits de seconde classe, nous devons les transfomer en jus de fruits en en sirope de poire.
Laat produceren met eigen recepten door een externe werkplaats
Fruit appels en peren
Productie op eigen bedrijf
Biologische producten, ambachtelijke producten
Geen
Herkomst van de secundaire ingrediënten: niet ingevuld
Kenmerken van de secundaire producten: niet ingevuld
Geen
Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld
Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld
Onze verwerkte producten zijn fruitsap en perenstroop . Ze worden beide in loondienst gemaakt in kleinschalige ambachtelijke bedrijfjes. Het fruit wordt verwerkt zonder toevoeging van andere producten.