De producten van

Kruidigheidjes

Tuinbouwer/herbalist, Grobbendonk
Veerle Verhulst
Veerle Verhulst heeft Kruidigheidjes opgestart in 2017. Het bedrijf is gevestigd te Grobbendonk, in Vlaanderen.

Het project

Mijn naam is Veerle en ik ben een échte theeliefhebber. Ik hou van kruidenmengelingen, maar ook van pure thee en mélanges met thee.
Al van kinds af drink ik thee : zwarte thee met citroen en suiker die mijn moeder dagelijks voor ons zette. Thee symboliseert voor mij warmte, gezelligheid en 'zorgen voor'.
Ik heb een opleiding tot herborist gevolgd en van toen af ben ik mij gaan verdiepen in kruidenmengelingen. De opleiding gaf mij veel ideeën en inspiratie om ook zelf aan de slag te gaan en mijn mélanges zelf te gaan maken. Hiervoor ga ik op zoek naar kwaliteitsvolle ingrediënten die op een eerlijke manier geteeld en verhandeld worden. Mijn produkten worden ambachtelijk geproduceerd met zorg voor kwaliteit. Zo kunnen we genieten van een (h)eerlijke thee.
Dit jaar heb ik mijn basisjaar tot theesommelier afgerond. Dit opende voor mij een hele nieuwe wereld. Thee zorgt bij mezelf iedere dag opnieuw voor verwondering : er zijn zoveel smaken, aroma's en eindeloze mogelijkheden om te combineren. Ik ga hierbij op zoek naar synergieën van smaken en geuren die ik graag met jullie wil delen. Soms denk ik aan een foto van een mooie plek of een bepaald gevoel en bedenk daar dan een passende thee bij. Ik vind het geweldig om elke keer opnieuw als ik die thee dan drink, herinnerd te worden aan die plek of dat ene gevoel.
Ik hoop dat ik jullie allemaal kan inspireren en laten aanvoelen hoe leuk het is om te genieten van een lekker tasje thee en om te experimenteren met allerlei zetmethoden en zo jullie eigen smaak te leren kennen.

Adres
Leopoldstraat 30
2280 Grobbendonk
2017
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Kruidigheidjes

Gewassen

Aantal gekweekte soorten per jaar: niet ingevuld

Gebruikte kweektechnieken: niet ingevuld

Behandeling van gewassen

Behandeling van de gewassen: niet ingevuld

Poot- en zaaigoed

Herkomst van het poot- of zaaigoed: niet ingevuld

Soort poot- of zaaigoed: niet ingevuld

Verwerking

Ik verwerk mijn producten niet

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: kruiden, thee

Ingrediënten afkomstig van een leverancier buiten de EU, ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU

Lokale ingrediënten (-250km), ingrediënten afkomstig van conventionele ketens

Opmerking

Een groot aantal van de ingrediënten zijn biologisch, maar niet allemaal. Ik ga op zoek naar kwaliteitsvolle ingrediënten die op een eerlijke manier geteeld en verhandeld worden. Niet alle leveranciers hebben bio- of andere labels. Mijn produkten worden ambachtelijk geproduceerd met zorg voor kwaliteit.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.