De producten van

Mandenvlechterij De Ullewanne

Ambachtelijke producent (non-food), Nijlen
Ann Vrancken
Ann Vrancken heeft Mandenvlechterij De Ullewanne opgestart in 2011. Het bedrijf is gevestigd te Nijlen, in Vlaanderen.

Het project

Een kleine twintig jaar geleden ging er voor mij een hele nieuwe, boeiende wereld open door het volgen van een cursus mandenvlechten. Het volgen van cursussen in binnen- en buitenland leverde steeds meer kennis, maar ook meer manden op. In 2011 besloot ik van mijn passie iets meer te maken en ben ik begonnen met mijn eigen mandenvlechterij, mandenvlechterij De Ullewanne.
Naast het geven van cursussen en workshops, het uitvoeren van herstellingen, vlecht ik (uiteraard) ook manden. Hierbij ga ik uit van de klassieke vlechttechnieken, en probeer hiermee unieke, eigentijdse gebruiksmanden te creëren.
In deze wereld van overvloed en technologie vind ik het waardevol terug te grijpen naar oude, oerdegelijke (vlecht)technieken. Het afleveren van een duurzaam product dat jarenlang meegaat, dat bij productie geen schadelijke bijproducten geeft, dat na jarenlang gebruik gewoon vergaat en dus geen belasting geeft voor het milieu, vind ik heel belangrijk. Omdat het bij manden vlechten puur om handenarbeid gaat, en het productieproces dus op elk moment kan beïnvloed worden door de vlechter zelf, kunnen er unieke manden gevlochten worden, wat voor mijzelf een enorme stimulans geeft steeds weer het beste van mezelf te geven.

Omdat manden kiezen vanuit een catalogus niet vanzelfsprekend is, omdat je een mand ook wil voelen, misschien ook ruiken, of van dichtbij wil bekijken, kom ik graag met mijn manden naar de buurderij alvorens je er één aankoopt. Heb je interesse in één of meerdere manden, en wil je ze eerst bekijken alvorens te komen, laat dan gerust iets weten.

Graag wil ik jullie meegeven dat er van elke mand in de catalogus (meestal) slechts één exemplaar is. Eens verkocht, kan ze wel opnieuw gevlochten worden, maar dat vraagt even tijd. Dat wil zeggen dat als de mand van uw keuze toevallig ook eerder diezelfde week door iemand anders gekozen is, u een drietal weken op uw mand zal moeten wachten. Of u kiest een ander exemplaar uit de catalogus...

Adres
Zandlaan, 35
2560 Nijlen
2011
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Mandenvlechterij De Ullewanne

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Wilgentenen

Afkomstig van een binnenlandse leverancier, afkomstig van een leverancier binnen de EU

Lokale producten (-250km)

Secundaire ingrediënten

Secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de secundaire producten: niet ingevuld

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.