De producten van

De Meester-Brouwer

Brouwer, Sint-Amands
Liesbeth De Keersmaecker
Liesbeth De Keersmaecker heeft De Meester-Brouwer opgestart in 2016. Het bedrijf is gevestigd te Sint-Amands, in Vlaanderen.

Het project

De Meester-Brouwer is het Sint-Amandse bedrijfje achter het nieuwe streekbier Cuvée Verhaeren, gebrouwen ter ere van Verhaeren-2016, een feestjaar ter ere van de wereldvermaarde dichter Emile Verhaeren uit Sint-Amands.

De Meester-Brouwer brouwt kleine proefbrouwsels (30 liter) in Sint-Amands, waarna de brouwer verhuist naar een grotere brouwzaal waar kan gebrouwen worden.

Verenigingen en bedrijven kunnen ook aankloppen voor een eigen, origineel bier: De Meester-Brouwer ontwikkelt een eigen, origineel receptuur en brouwt het gewenste bier.

De Meester-Brouwer biedt ook gezellige degustatieavonden aan, voor verenigingen, bedrijven maar ook voor families en vriendengroepen (max. 30 personen). Tijdens deze avonden kom je te weten hoe de biercultuur in België ontstaan is, maar ook welke keuzes je maakt bij het ontwikkelen van een receptuur: aan de hand van een achttal degustaties leer je welke keuzes de brouwer maakte, om te komen tot de Cuvée Verhaeren: een koppig, maar heel lekker biertje!

Adres
Livien Van der Looystraat 18
2890 Sint-Amands
2016
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van De Meester-Brouwer

Werkplaats

Laat produceren met eigen recepten door een externe werkplaats

Basisingrediënt

Gerst

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Lokale producten (-250km)

Secundaire ingrediënten

Hop

Afkomstig van een leverancier binnen de EU

Lokale producten (-250km)

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.