We bakken dagelijks vers brood en gebak op een ambachtelijke en natuurlijke wijze en koppelen dit aan zorg voor mens (o.m. via het aanbieden van zorgarbeid) en milieu (geringe verpakking, energierecuperatie, geen voedselverspilling, ..).
Afkomstig van een Belgische leverancier
Biomeel, conventioneel meel, vooraf bereid meelmengsel
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: lokaal fruit, rietsuiker, zonnebloemolie, ...
Ingrediënten afkomstig van een Belgische leverancier
Fairtrade producten, biologische ingrediënten, ambachtelijke ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km)
Natuurlijke zuurdesem, bakkersgist, bereiding van het voordeeg
Elektrische oven
Al onze broden worden ter plaatse machinaal gekneed en met de hand gevormd. Aan de meeste broden wordt poolish (voordeeg) of fermenté (bewaard deeg)toegevoegd. De desembroden zijn 14 uur onderweg. In het gebak wordt fair trade rietsuiker verwerkt.