The Food Assembly
De producten van

Fruit Vanhellemont

Fruitteler, Meensel-Kiezegem
Fruit Vanhellemont
Fruit Vanhellemont heeft Fruit Vanhellemont opgestart in 1969. Het bedrijf is gevestigd te Meensel-Kiezegem, in Vlaanderen.

Het project

Fruit Vanhellemont, gelegen in hartje Hageland, is een familiebedrijf, opgericht in 1969 door André en Jeannine. De zonen, Mario en Gert, hebben ondertussen het bedrijf overgenomen. Gestart met 35 are fruitbomen is het bedrijf nu gegroeid tot een areaal van 47ha. fruitbomen.

Naast het telen van diverse soorten appels en peren, waaronder Jonagold, Conférence, Belgica, Sweet Sensation, Golden, Doyenné, Granny Smith, etc., zijn we in 1994 begonnen met het verkopen van eigen hoeve- en streekproducten. Dit assortiment aan eigen producten is in de loop der jaren uitgegroeid tot een zeer breed gamma, allen op basis van de eigen geteelde appels en peren.

Wij hebben verschillende soorten sappen, zoals appelsap, appel-sinaassap en appel-kers. Ook onze Jenevers en Likeuren worden erg geapprecieerd. Het meest gekende en geliefde product is onze Perenadvokaat, maar de Hagelandse Parel en Hagelandse Tripel moeten daar ondertussen niet meer voor onderdoen.

Confituren mogen uiteraard in ons uitgebreid assortiment niet ontbreken. Appelconfituur, perenconfituur, appel-perenconfituur en appel-rabarberconfituur zijn elk op zich een lekkernij. Maar onze Peren van 't Huis zijn zeker een aanrader. Deze mini-peren op siroop doen iedereen terugdenken aan de tijd van ‘ons oma’ en ze zijn zeer lekker als garnituur bij vleesgerechten of bij desserten.

Adres
Heibosstraat, 17
3391 Meensel-Kiezegem
1969
Jaar van oprichting
9
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Fruit Vanhellemont

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Appels en peren

Productie op eigen bedrijf

Lokale producten (-250km)

Secundaire ingrediënten

Secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de secundaire producten: niet ingevuld

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

Sinds 1992 is het volledige fruitteeltbedrijf overgeschakeld op geïntegreerde teelt of beter gekend als milieuvriendelijke teelt, waardoor Fruit Vanhellemont een pioniersrol kreeg in het Hageland. Vandaag beschikt het bedrijf over computergestuurde U.L.O.-frigo’s waar het fruit kan bewaard worden gedurende +/- 11 maanden.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.