De producten van

Bvba Bakkerij Kempeneers

Bakker/Banketbakker, Chocolatier, Haasrode
Michiel Kempeneers
Michiel Kempeneers heeft Bvba Bakkerij Kempeneers opgestart in 1991. Het bedrijf is gevestigd te Haasrode, in Vlaanderen.

Het project

BAKKERIJ KEMPENEERS
Bakkers Geert en Michiel Kempeneers van de gelijknamige bakkerij in Haasrode bij Oud-Heverlee (Blandenstraat 60) hebben als eerste ondernemers in de gemeente het ‘handmade in belgium-label’ van Unizo ontvangen.

Geert Kempeneers startte meer dan 20 jaar geleden als bakker en al die tijd bleef hij in tegenstelling tot vele van zijn collega’s een echte warme en ambachtelijke bakker in plaats van over te schakelen naar een meer industriële productie. Samen met zijn vrouw Sandra vertrekt hij van streekeigen ingrediënten en traditionele bereidingswijzen. “Ons brood, koffiekoeken, taarten, chocolade, koekjes en allerlei dessertjes worden huisgemaakt. Daardoor is het moeilijk om een specialiteit naar voren te brengen. Maar wie langskomt, moet zeker eens onze flantaarten, kaastaarten en koffiekoeken proeven”, zegt Geert.

Ondertussen stapten ook zoon Michiel en schoondochter Melissa na hun opleiding mee in de zaak. “De bakkerij is op die manier een familiebedrijf in de zuivere zin van het woord dus mijn opvolging is verzekerd”, aldus Geert die de kleine eenmanszaak sinds 1996 heeft laten uitgroeien tot een bakkerij met vier vaste medewerkers.

Dankzij onze samenwerking met Bakkersonline, de bestelpartner in de brood- en banketwereld, kunnen jullie nu ook bij jullie favoriete bakkerij, Bakkerij Kempeneers, online jullie producten bestellen!

Adres
Blandenstraat 60
3053 Haasrode
1991
Jaar van oprichting
3
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Bvba Bakkerij Kempeneers

Meel

Afkomstig van een lokale landbouwer

Meel van oude graansoorten, speciaal meel

Andere ingrediënten

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Zuurdesem

Ingrediënten afkomstig van een Belgische leverancier, op mijn bedrijf geproduceerde ingrediënten

Ambachtelijke ingrediënten

Gisting

Natuurlijke zuurdesem, bakkersgist

Oven

Gasoven

Opmerking

Door een lage toevoeging van gist of zuurdesem bekomen we een extra lange rusttijd van onze degen, waardoor er extra smaak en versheid ontstaat. Voor onze banketbakkerij gebruiken we enkel verse boter, callebaut chocolade en huisgemaakte vullingen

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.