Wijnbouw met Passie, Visie, Vakmanschap en Respect voor Mens en Natuur
Historiek
De druivelaars werden aangeplant in 2001 op een ideale zuiderhelling. Hoge kwaliteit door minimum aan sulfieten en andere toevoegingen. Door snoeiwijze komt er veel zon en wind in de wijngaard. Manuele oogst en strenge controle garanderen een ambachtelijke, kleinschalige verwerking.
U proeft een uniek en typisch Hagelands product!
Passie
Wijndomein Ten BUNDER is ontstaan door passie voor de wijn. Goede wijn van eigen bodem was tot over enkele jaren een utopie. Met de tijd werden er echter druivenrassen aangeplant die ook in onze streken het mogelijk maken succesvol aan wijnbouw te doen.
Visie
Door verantwoordelijkheid voor het milieu
en wetende dat alleen kwaliteit kan bekomen door een milieuvriendelijke teeltwijze, staat wijndomein “Ten BUNDER” garant voor producten met smaak. Bemesting met organische materialen o.a. koemest en een speciale snoeiwijze. Dit alles maakt de planten sterker en minder vatbaar voor ziekten. Door de zuidelijke ligging bekomen de druiven hun volle rijpheid.
Bij de wijnbereiding wordt er zo weinig mogelijk sulfiet gebruikt.
Vakmanschap
Reeds een dertigtal jaren maakt Bruno Cools wijnen.
De wijnbouwer volgt constant lessen over alle mogelijke aspecten van de wijnbouw.
Hij is stichtend lid van de VZW Belgische Wijnbouwers en zetelt als jurylid in de Commissie tot erkenning van de Beschermde Oorsprongs Benaming van de Belgische wijnen(BOB toekenning).
Hij is aangesloten bij de VZW Streekproducten Vlaams-Brabant en Commanderij Hageland.
Respect voor mens en natuur
Door de milieuvriendelijke teeltwijze respecteert Ten BUNDER zowel mens, dier en natuur.
Door de zuidelijke ligging bekomen de druiven hun volle rijpheid.
Kwaliteitsvolle producten zijn het resultaat van de strenge selectie, de uitzonderlijk gunstige ligging van de wijngaard en de unieke assemblages. De kleinschalige ambachtelijke verwerking garandeert een uniek product.
9 gekweekte soorten per jaar
Kweek in volle grond
Gebruik van organische meststoffen (mest, gier)
Afkomstig van een leverancier binnen de EU
Biologisch zaaigoed
Verwerking in mijn werkplaats
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: zie etiket
Ingrediënten afkomstig van een Belgische leverancier
Lokale ingrediënten (-250km)
De wijnen van Wijndomein Ten Bunder worden gemaakt met druiven van 100% eigen teelt. Er worden zo weinig mogelijk toevoegingen gedaan aan de most.