Sinds dit jaar kweek ik in Schoten Microgroenten voor de verkoop. Dit zijn gekende (en minder gekende) groenten, kruiden, granen en eetbare bloemen die worden geoogst 1 à 3 weken na ontkiemen & hierdoor 4-40 keer zoveel nutriënten bevatten als de volwassen versie, boordevol smaak zitten en veelal kleurrijk en knapperig zijn. Zo kunnen ook zij die niet zo'n fan zijn van groentjes makkelijk hun dagelijks aanbevolen portie behalen.
Momenteel worden ze nog allen in grond geteeld, doch zullen sommigen van hen spoedig worden gekweekt op vezelmatjes. Omdat de meeste microgroenten binnen de 2 weken worden verkocht of verwerkt zijn er geen meststoffen en pesticiden nodig bij de teelt.
Op dit ogenblik kan ik een mix aanbieden van rode biet, witte mosterd, radijs, afrikaantjes en broccoli. Fris en licht pikant om een salade mee te vervolledigen, een sandwich of soep mee op te fleuren, zo puur te verorberen en zelfs te verwerken in een smoothie.
Spoedig komen hier ook boerekool, maïs en verschillende basilicum soorten bij. Binnen de 1-2 maanden wil ik een pikante, een zoete en 'normale' mix kunnen aanbieden (50 gram), naast de soorten apart verpakt in kleinere verpakking (30 gram).
Ze blijven in de ijskast minstens 7 dagen goed!!
Project rond voeding
Specifieke maatschappelijke praktijken: niet ingevuld
30 gekweekte soorten per jaar
Kweek met hydroponie (zonder grond), kweek in bakken
Kweek op daken, kweek in stadsmoestuinen
Gebruik van aarde of tuinaarde, gebruik van organisch substraat (kokosvezel,...)
Afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een Belgische leverancier
Behandeling van de gewassen: niet ingevuld
Ik verwerk mijn producten niet
Andere ingrediënten: niet ingevuld
Ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU, ingrediënten afkomstig van een Belgische leverancier
Lokale ingrediënten (-250km)