The Food Assembly
De producten van

Vannekenshoeve

Slager, Veehouder (andere dieren), Ruddervoorde
Mario Lowie
Mario Lowie heeft Vannekenshoeve opgestart in 1989. Het bedrijf is gevestigd te Ruddervoorde, in Vlaanderen.

Het project

Wij, Mario en Martine, namen in 1989 een slagerij over op de markt in Pittem.
In 2000 kochten we een boerderij in Ruddervoorde en begonnen we zelf runderen te kweken. We kozen voor het Belgisch-witblauwras. Dit rundvlees heeft het meeste kwaliteiten, namelijk een fijne vleesstuctuur, mals en smaakvol. Het Belgisch witbauw draagt ook bij tot een kleine ecologische voetafdruk doordat het een zeer lage methaanuitstoot per kilogram vlees heeft.
In 2019 zijn we na 30 jaar met onze slagerij in Pittem gestopt. We besloten om mee te stappen in het verhaal van de korte keten en installeerden onze werkplaats en een afhaalwinkeltje op onze hoeve.
We willen met onze kennis en ervaring ons lekker rundvlees tot bij de consument brengen.
We zijn trots op ons rundvlees.

Adres
Vannekensstraat 2
8020 Ruddervoorde
1989
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Vannekenshoeve

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Rundsvlees

Productie op eigen bedrijf

Lokale producten (-250km), producten afkomstig van een gecertificeerde productie

Secundaire ingrediënten

Witblauw rundvlees

Ik produceer het

Ambachtelijke producten

Andere ingrediënten

Varkensvlees, gevogelte

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Lokale producten (-250km)

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.