pomme charelle startte op in 1997. aanvankelijk werd enkel appelwijn gemaakt, maar reeds vrij vlug kwam daar likeur en cider bij. steevast wordt gewerkt met biologisch geteelde appelen, en worden geen chemische middelen gebruikt. daardoor zit er geen sulfiet in de producten van pomme charelle en zijn de dranken ook geschikt voor vegans. de appelwijn is een aperitief- dessertwijn die een gisting en rijping van drie jaar onderging, de cider is een droge (niet zoete) cider die het resultaat is van een gemengde frans - engelse stijl van ciderproductie. de likeur is het resultaat van crio-extractie van de appelwijn. de picon de flandres is een kant en klare picon (picon amer gemengd met pomme charelle appelwijn)
1 gekweekte soorten per jaar
Kweek in volle grond
Toepassing van geïntegreerde biologische gewasbescherming
Afkomstig van een lokale landbouwer
Biologisch zaaigoed
Verwerking in mijn werkplaats
Andere ingrediënten: niet ingevuld
Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld
Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld