BaaB staat voor Barts Artisanale Authentieke Bakkerij. Bakker Bart, dat ben ik en ik bak desembrood volgens het Franse principe in mijn zelfgebouwde steenoven. Met BaaB combineer ik mijn passie voor gezond brood, traditionele ambacht en vuur. Ik wil mensen opnieuw laten genieten van eerlijk en puur brood met een sterk lokaal karakter. Wij zullen een standaard assortiment aanbieden en soms ook een wekelijkse variatie. Hou dus zeker ons aanbod in de gaten. Wil je graag meer weten over ons? Dan verwijzen we u graag naar onze website bakkerijbaab.be of neem contact op via mail/telefoon. Feedback is ook steeds welkom.
Afkomstig van een lokale landbouwer, afkomstig van een leverancier binnen de EU
Biomeel, meel van oude graansoorten, speciaal meel
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: zaden, pitten, rozijnen, chocolade, parelsuiker, ruwe rietsuiker, smout, melkerijboter, ...
Ingrediënten afkomstig van een Belgische leverancier, ingrediënten afkomstig van een lokale landbouwer
Biologische ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km), ingrediënten afkomstig van een gecertificeerde productie, ambachtelijke ingrediënten
Natuurlijke zuurdesem, bereiding van het voordeeg
Houtoven
De broden worden gemaakt volgens het Franse desemprincipe, dat houdt in dat er hoofdzakelijk met desem en voordegen wordt gewerkt waarbij er afhankelijk van het soort brood een minimale hoeveelheid gist (maximum 3 gram per kilogram bloem/meel) wordt toegevoegd.