De producten van

BAAB

Bakker/Banketbakker, Lembeke
Bart Van Laere
Bart Van Laere heeft BAAB opgestart in 2018. Het bedrijf is gevestigd te Lembeke, in Vlaanderen.

Het project

BaaB staat voor Barts Artisanale Authentieke Bakkerij. Bakker Bart, dat ben ik en ik bak desembrood volgens het Franse principe in mijn zelfgebouwde steenoven. Met BaaB combineer ik mijn passie voor gezond brood, traditionele ambacht en vuur. Ik wil mensen opnieuw laten genieten van eerlijk en puur brood met een sterk lokaal karakter. Wij zullen een standaard assortiment aanbieden en soms ook een wekelijkse variatie. Hou dus zeker ons aanbod in de gaten. Wil je graag meer weten over ons? Dan verwijzen we u graag naar onze website bakkerijbaab.be of neem contact op via mail/telefoon. Feedback is ook steeds welkom.

Adres
Aveschoot 51A
9971 Lembeke
2018
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van BAAB

Meel

Afkomstig van een lokale landbouwer, afkomstig van een leverancier binnen de EU

Biomeel, meel van oude graansoorten, speciaal meel

Andere ingrediënten

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: zaden, pitten, rozijnen, chocolade, parelsuiker, ruwe rietsuiker, smout, melkerijboter, ...

Ingrediënten afkomstig van een Belgische leverancier, ingrediënten afkomstig van een lokale landbouwer

Biologische ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km), ingrediënten afkomstig van een gecertificeerde productie, ambachtelijke ingrediënten

Gisting

Natuurlijke zuurdesem, bereiding van het voordeeg

Oven

Houtoven

Opmerking

De broden worden gemaakt volgens het Franse desemprincipe, dat houdt in dat er hoofdzakelijk met desem en voordegen wordt gewerkt waarbij er afhankelijk van het soort brood een minimale hoeveelheid gist (maximum 3 gram per kilogram bloem/meel) wordt toegevoegd.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.