De producten van

Egt. The Slow Bakery

Bakker/Banketbakker, Genk
Tine Bollen
Tine Bollen heeft Egt. The Slow Bakery opgestart in 2017. Het bedrijf is gevestigd te Genk, in Vlaanderen.

Het project

Bij Egt. The Slow Bakery bakken we dagelijks brood dat op een traditionele wijze na een lange fermentatie periode met zuurdesem gemaakt wordt. Al onze granen zijn van biologische oorsprong en worden op ambachtelijke wijze in de steenmolen gemalen. Wij werken zoveel mogelijk samen met lokale boeren om onze granen op een zo'n kort mogelijke afstand van onze bakkerij in Bokrijk aan te kopen.
Naast zuurdesem brood maken we ook verschillende soorten viennoiserie en patisserie, dit opnieuw op een authentieke ambachtelijke wijze en met aandacht naar biologische kwaliteitsingrediënten.

Adres
Godsheidestraat, 7
3600 Genk
2017
Jaar van oprichting
5
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Egt. The Slow Bakery

Meel

Afkomstig van een Belgische leverancier, afkomstig van een lokale landbouwer

Biomeel, speciaal meel, meel van oude graansoorten

Andere ingrediënten

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: onze 8 jaar oude desem

Op mijn bedrijf geproduceerde ingrediënten

Biologische ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km), ambachtelijke ingrediënten

Gisting

Natuurlijke zuurdesem

Oven

Gasoven

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.