De producten van

Voedselbos De Nieuwe Hof

Fruitteler, Groentekweker, Sint-Truiden
Siem Ottenheim
Siem Ottenheim heeft Voedselbos De Nieuwe Hof opgestart in 2019. Het bedrijf is gevestigd te Sint-Truiden, in Vlaams Gewest.

Het project

Na 10 jaar als sport kinesist werkzaam geweest te zijn heb ik in 2017 het roer omgegooid en heb ik me omgeschoold tot biologisch boer. In 2018 heb ik een CSA zelfoogst tuinderij overgenomen in Nijmegen (Nederland) waar ik ook woonachtig ben. In november 2019 heb ik in Sint Truiden een permacultuur bedrijf (Samenland) overgenomen van 4,2 ha. Samenland heet nu De Nieuwe Hof en produceert fruit, noten, kruiden en groenten in een voedselbos/bosrand systeem. Hierbij wordt de natuur zo veel mogelijk geïmiteerd zodat landbouw en natuur harmonieus samengaan. Het bedrijf is Bio en Demeter gecertificeerd, ik werk zonder meststoffen van buiten het bedrijf en zonder irrigatie.
Sinds 2007 kom ik al op kasteel Nieuwenhoven toen mijn moeder hier is gaan wonen. Ik heb het perceel zien groeien van een maisakker tot een florerend zelfvoorzienend voedselbos.

Adres
engelbamp 57
3800 Sint-Truiden
2019
Jaar van oprichting
0.5
geen voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Voedselbos De Nieuwe Hof

Geen informatie beschikbaar

De Producent heeft nog geen informatie toegevoegd over deze activiteit. Als je hier meer over wil weten, twijfel dan niet om de Producent te vragen om deze informatie aan te vullen.