De producten van

De Kleine Theeboom

Thee fabrikant, Hoepertingen
Cindy Bex
Cindy Bex heeft De Kleine Theeboom opgestart in 2019. Het bedrijf is gevestigd te Hoepertingen, in Vlaanderen.

Het project

Mijn naam is Cindy, echtgenote, moeder van 2 dochters, verpleegkundige en bezielster van De Kleine Theeboom. Op dit moment nog in het traject bij Starterslabo te Genk.

In mijn zoektocht naar wie ik nu eigenlijk ben, wat ik het liefst doe of zou willen doen, en wat ik hier op deze wereld te betekenen zou kunnen hebben, zijn de afgelopen maanden voor mij een openbaring geweest.

Ik ben weer tijd voor mezelf gaan nemen, en geloof me, dit was in het begin echt niet zo simpel.
Maar het heeft mij wel terug gebracht bij mijn liefde en passie voor de natuur en het herborist zijn.

Ineens was er weer tijd om mij bezig te houden met het maken van tincturen, crèmes, het combineren van kruiden in infusies (thee).
En hoe meer ik mijn focus hierop legde hoe beter ik mij terug ging voelen, en hoe duidelijker het voor mij werd dat dit mijn weg zou gaan worden in de toekomst.
Niet alleen heb ik weer tijd leren nemen voor mezelf, maar heb ik ook terug kunnen keren naar dat gene wat ergens diep in mij verborgen was geraakt.

Tijd heeft mij de gelegenheid gegeven om terug te komen tot mijn eigen “zijn”, en voor mij is dat zoveel mogelijk leven of ademen in en met de natuur.
Voor mij, maar ook voor ons gezin betekent natuur zuurstof, en dus leven... Maar ook, zeker niet minder belangrijk, voedsel en gezondheid in alle facetten.

Gezondheid in een wereld waar depressies en burn-outs hoogtij vieren, waar medicijngebruik met zovele nevenwerkingen toch nog steeds de eerste stap naar genezing blijkt te zijn, en waar voeding eigenlijk geen voeding meer is....
Soms kan het inderdaad niet anders, maar toch denk ik dat we met zijn allen terug op zoek zouden moeten gaan naar één of andere connectie in of met de natuur.

Eén van mijn hoofdactiviteiten als herboriste is dan ook het samenstellen van gezelligheidsthee, of mooier gezegd 'tisanes'. Hierbij werk ik letterlijk met de natuur en is het steeds opnieuw weer een uitdaging om een blend samen te stellen, die wat betreft aroma's, kleuren en smaken mooi in harmonie is.

Aangezien 'gezondheid' voor mij een erg belangrijke factor is heb ik zéér bewust de keuze gemaakt om te werken met biologische kruiden, die mij worden geleverd door een Belgische leverancier. Met als doel ook mijn ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden.
Deze tisanes worden verpakt in blokzakjes gemaakt van landbouwafval, en dus ook composteerbaar zodoende de impact van mijn producten op het milieu ook te verminderen. De blokzakjes zijn ook niet voorzien van een venstertje zodat kwaliteit kan worden gegarandeerd naar maximale houdbaarheid van aroma's, smaken, kleuren en werkzame inhoudsstoffen.

Uit mijn werkzaamheden als verpleegkundige en uit mijn persoonlijkheid zou ik in de toekomst graag ook iets willen bijdragen aan de maatschappij. En als ik dan toch even mag dromen zou ik als De Kleine Theeboom mag groeien, graag kansen creëren voor personen die het net wat moeilijker hebben in onze maatschappij. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan samenwerkingen met sociale werkplaatsen enz.

Adres
Truierweg 59
3840 Hoepertingen
2019
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van De Kleine Theeboom

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Kruiden

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Lokale producten (-250km), biologische producten, producten afkomstig van een gecertificeerde productie

Secundaire ingrediënten

Specerijen

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Biologische producten, lokale producten (-250km), producten afkomstig van een gecertificeerde productie

Andere ingrediënten

Fruit

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Biologische producten, lokale producten (-250km), producten afkomstig van een gecertificeerde productie

Opmerking

Bij de keuze van de ingrediënten ben ik op zoek gegaan naar een binnenlandse leverancier/groothandel van biologische kruiden en specerijen, die tevens ook bio gecertificeerd is, en mij kwaliteitsvolle grondstoffen kan aanbieden om te verwerken in tisanes voor de gezelligheid en tevens tisanes voor de gezondheid. Deze samenwerking laat toe om de binnenlandse en lokale handel te ondersteunen.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.