De producten van

Savan VOF

Fabrikant van natuurlijke cosmetica, Antwerpen
Maya Van Treeck
Maya Van Treeck heeft Savan VOF opgestart in 2019. Het bedrijf is gevestigd te Antwerpen, in Vlaams Gewest.

Het project

Savonke is een artisanaal shampoo-atelier in hartje Antwerpen. We maken shampoo- en conditionerbars die vegan, cruelty free en zero waste zijn.

Ze worden gemaakt in De Groene Stadshut, ons winkeltje, workshopruimte en shampoo-atelier, maar vooral een inspirende hut voor al wie duurzaam aan de slag wilt.

De doosjes van de bars zijn gemaakt van landbouwafval en zijn dus volledig composteerbaar. De ingrediënten die gebruikt worden zijn zoveel mogelijk van natuurlijke oorsprong. Bovendien zijn we in transitie naar BIO. (het opnieuw certificeren van onze producten is in gang gezet, de bio-versie verwachten we tegen de zomer te kunnen produceren)

Alles wordt handgemaakt door Pablo en Maya, man en vrouw met passie voor duurzaamheid en DIY. De enige machine die we voorlopig gebruiken, is een kookplaat om de ingrediënten op te warmen. Alles wordt voor de rest handmatig gedaan. Dit hopen we zo te houden als we groeien. We doen dit momenteel nog in bijberoep.

Maya is halftijds leerkracht en geeft les aan blinde en slechtziende volwassenen. Vanuit het werken met mensen met een beperking, is het idee ontstaan om inclusief te werken. Onze allereerste stagiaire met een beperking is een feit. Naar de toekomst toe willen we groeien als bedrijf om iemand te kunnen aannemen met een beperking en zo een sociale bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij. Helaas zijn er voor mensen met een beperking nog veel te weinig mogelijkheden op de werkvloer.

Adres
Bredstraat 44
2000 Antwerpen
2019
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Savan VOF

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Groene klei, avocado-olie, kokosolie, cacaoboter

Afkomstig van een leverancier buiten de EU

Kenmerken van het basisingrediënt: niet ingevuld

Secundaire ingrediënten

Aloe vera, essentiële olie, BTMS, SCI, Cetyalcohol

Afkomstig van een leverancier buiten de EU

Kenmerken van de secundaire producten: niet ingevuld

Andere ingrediënten

BTMS, SCI, cetylalcohol, aloe vera, essentiële olie

Afkomstig van een leverancier buiten de EU

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

De ingrediënten die gebruikt worden zijn zo natuurlijk mogelijk. We wensen te werken met bio-ingrediënten (bio & cosmos gecertificeerd) en zijn hiervoor in transitie-fase. Het opnieuw certificeren van onze producten is in gang gezet.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.