The Food Assembly
De producten van

Pain Pure

Bakker/Banketbakker, Lokeren
Deborah De Bruyne
Deborah De Bruyne heeft Pain Pure opgestart in 2018. Het bedrijf is gevestigd te Lokeren, in Vlaanderen.

Het project

Pain Pure bakt uitsluitend bio-certificeerde desembroden die enkel essentiële ingrediënten bevatten: bloem of meel, desem, water en zout. De zaden en pitten die toegevoegd worden zorgen voor extra smaak en kraak.

Deborah is de bezielster van Pain Pure en groot liefhebster van brood. Haar zoektocht naar smaakvol, voedzaam en lichter verteerbaar brood zette haar in 2017 zelf aan het bakken. Al snel raakte ze gepassioneerd door de kracht, de smaak en het plezier van puur en krakend vers brood. Deborah ontwikkelde een finesse voor het maken van eigen desem en experimenteert graag met smaken.

In de zomer van 2020 vervoegde Seppe zijn vrouw. Sindsdien bouwen ze samen aan Pain Pure als leefbare en bloeiende onderneming, maar ook als filosofie. Seppe: “We willen mensen inspireren om zo bewust mogelijk te leven en werken. Om tijd te nemen en dingen met aandacht te doen.”

In de ambachtelijke bakkerij in Lokeren vormen zij samen met Jordy en Marieke een team. Jordy is de jongste telg en een gedreven bakker. Zijn honger naar kennis zorgt ervoor dat hij elke dag groeit. Marieke doorloopt op dit moment met toewijding en liefde voor het ambacht haar individuele beroepsopleiding. Net zoals Jordy bloeit zij open wanneer ze met haar handen aan de slag mag.

Adres
Sint-Laurentiusplein 6
9160 Lokeren
2018
Jaar van oprichting
4
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Pain Pure

Meel

Afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een Belgische leverancier

Biomeel, speciaal meel, meel van oude graansoorten

Andere ingrediënten

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: zaden en pitten

Ingrediënten afkomstig van een Belgische leverancier, ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU

Biologische ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km)

Gisting

Natuurlijke zuurdesem

Oven

Elektrische oven

Opmerking

De broden van Pain Pure worden met de hand gevormd en rijzen rustig een ganse nacht op lage temperatuur waarna ze op steen gebakken worden.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.