Wij zijn een kleine ambachtelijke wijngaard en cidermakerij in Hoeselt.
We zijn er hobbymatig in gerold en sindsdien heeft het wijnbouw virus ons gebeten.
Kwaliteit dragen we hoog in het vaandel als ook respect voor mens, en milieu. Om deze reden hebben we dan ook wijnstokken geplant die toleranter zijn tegen schimmel infecties zodat we minder bespuitingen nodig hebben om een gezond gewas te telen.
Onze beste medewerkers in de wijn-en boomgaard zijn de natuurlijke vijanden van plaaginsecten zoals het lieveheersbeestje en anderen.
Als bemesting gebruiken wij compost om de bodem te verrijken . Lava zand zorgt voor een verhoging van de mineralen in de bodem waar de planten van kunnen genieten.
In de toekomst zouden we nog graag willen uitbreiden zodat we nog korter op de bal kunnen spelen om nog betere wijn en cider te kunnen produceren.
3 gekweekte soorten per jaar
Kweek in volle grond
Gebruik van organische meststoffen (mest, gier), toepassing van geïntegreerde biologische gewasbescherming
Herkomst van het poot- of zaaigoed: niet ingevuld
Soort poot- of zaaigoed: niet ingevuld
Verwerking in mijn werkplaats
Andere ingrediënten: niet ingevuld
Ingrediënten afkomstig van een Belgische leverancier, op mijn boerderij geproduceerde ingrediënten
Lokale ingrediënten (-250km), ambachtelijke ingrediënten
2 van onze ciders worden geinfuseerd met hop. in 2021 hebben we zelf hop geplant om in de cider te gebruiken. Onze 3e cider is een blend van appel en krieken. De krieken worden net als rode wijn gefermenteerd op de schil om meer kleur en aroma te krijgen in het eindproduct