De producten van

La Ferme du Moulin

Melkkoeienhouder, Couture-Saint-Germain
Vincent Proost
Vincent Proost heeft La Ferme du Moulin opgestart in 1991. Het bedrijf is gevestigd te Couture-Saint-Germain, in Région Wallonne.

Het project

Fondée en 1927, et actuellement exploitée par Vincent Proost, la Ferme du Moulin est une véritable institution à Lasne.
Son nom vient de l'ancien moulin qui appartenait à l'Abbaye d'Aywiers, et qui était situé à côté du bâtiment.

La spécialité de la Ferme? Sans conteste le beurre au lait cru.
Vincent attache une énorme importance au bien-être de ses bêtes et à la qualité de ses produits.
C'est pourquoi ses vaches laitières sont nourries exclusivement avec du fourrage et des céréales produites à la ferme.

Adres
Rue du Village 18
1380 Couture-Saint-Germain
1991
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van La Ferme du Moulin

Dieren

85 dieren

La Pirouge de Westphalie, Blanc Bleu Belge, Blonde d'Aquitaine

Teeltmethoden

De dieren worden op de veehouderij geboren

Veehouderij met vrije uitloop, veehouderij in gebouwen

Voer

Voer op basis van gras of andere voedergewassen, voer op basis van granen

Op mijn boerderij geproduceerd

Ggo-vrij voer (volgens de verklaringen van de producent)

Behandeling van de dieren

Ik behandel de dieren enkel als ze ziek zijn

Behandeling op basis van antibiotica, vaccinatie van de dieren

Verwerking en secundaire ingrediënten

Verwerking in mijn werkplaats

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: du sel

Ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU

Ingrediënten afkomstig van conventionele ketens

Opmerking

Je ne suis pas labellisé bio par conviction, parce que j'estime que le coût de la certification prend le bénéfice de l'agriculteur. Cependant, je travaille en agriculture raisonnée, et je soigne mes bêtes à partir de fourrage grossier (maïs et herbe). Ma nourriture ne contient jamais d'OGM et je n'en prendrai jamais.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.