De producten van

Fruitbedrijf Châtes Winning

Fruitteler, Riemst
Dieter Duchateau
Dieter Duchateau heeft Fruitbedrijf Châtes Winning opgestart in 1992. Het bedrijf is gevestigd te Riemst, in Vlaanderen.

Het project

Ria en Philippe runnen fruitbedrijf Châtes Winning, sinds jaar en dag een écht familiebedrijf. Hun fruitautomaat zit steeds gevuld met verse appelen, peren, aardbeien en kersen, maar ze komen ook graag even buiten voor een gezellig babbeltje met hun klanten.

Hoe ben je in het vak terechtgekomen?

Philippe: “Mijn ouders hadden oorspronkelijk nog melkkoeien bovenop de akkerbouw. Jaren geleden is ons bedrijf overgeschakeld naar akkerbouw alleen en kwamen er appelen en peren bij. Kersen verkopen we sinds een vijftal jaar en met onze aardbeien zijn we pas een jaartje bezig. Wist je dat wij reeds de 14de generatie zijn van ons bedrijf? Dat is tegenwoordig een zeldzaamheid, maar hier in onze kleine dorpskern zitten er zo wel meer. (lacht)”

Bied je nog andere producten aan?

Philippe: “Ons lekkere appelsap! Het teveel aan appelen laten we door een gespecialiseerd bedrijf persen en we laten er ook smeuïge stroop van maken door een collega in de Voerstreek. Toen vader en moeder nog leefden, verkochten we nog aan huis. In 2008 hebben we onze fruitautomaat laten plaatsen, dat is lekker makkelijk. Onze klanten worden zo ten alle tijde bediend, zelfs wanneer we niet thuis zijn.”

Wat brengt de toekomst?

Philippe: “We gaan hopelijk nog een tiental jaren mooi verder blijven doen zoals we bezig zijn en dan staan onze zonen Dieter en Maarten klaar om het over te nemen. Dat zal dan de 15de generatie zijn van Châtes Winning. Daar zijn we best wel trots op samen!”

Als je je mede-Limburger één advies zou mogen geven, wat zou dit dan zijn?

Philippe: “In deze streek hebben we vaak nog een mooie, dorpse mentaliteit. Mensen zijn oprecht geïnteresseerd in andere mensen. In Limburg zijn veel mensen nog van boerenafkomst. Limburgers mogen toch nog wat vaker achterom kijken naar hoe het vroeger was...”

Adres
Putstraat 6
3770 Riemst
1992
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Fruitbedrijf Châtes Winning

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Fruit

Productie op eigen bedrijf

Lokale producten (-250km), ambachtelijke producten, producten afkomstig van een gecertificeerde productie

Secundaire ingrediënten

Secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de secundaire producten: niet ingevuld

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.