De producten van

Broodproducten Kristin

Bakker/Banketbakker, Maastricht
Kristin Rahardjo
Kristin Rahardjo heeft Broodproducten Kristin opgestart in 2016. Het bedrijf is gevestigd te Maastricht, in Limburg.

Het project

Kristin Rahardjo,geboren en getogen in Indonesië.In 2000 getrouwd met mijn Nederlandse man, sinds 2010 wonen we in Maastricht op de Hazendans.
Opleidingen gevolgd in de zorg en o.a als voedingsassistente gewerkt. Helaas bleek mijn rug niet bestand tegen het zware werk. Gevolg een hernia en artrose in nek en schouders. Dat betekende dat ik moest omzien naar een ander werk.
Zolang als ik het me kan herinneren heb ik van koken en bakken gehouden. Het was altijd mijn passie. Van mijn liefhebberij werk maken was een logische stap. De hobbykennis moest aangevuld worden met professionele kennis. In België heb ik een bakcursus gedaan. Toen kwam de volgende etappe. Aan het Bakery Institute in Zaandam heb ik de cursus Boulangerie gevolgd en succesvol afgerond.
Geleerd hoe belangrijk het is om met goede ingrediënten te werken en geduld te hebben. Namelijk een goed ambachtelijk product laat zich niet haasten. Mijn passie voor brood en broodbakken is dankzij deze cursus alleen nog maar groter geworden.
Met bakkerskennis op zak was ik klaar voor mijn droom. Ik wilde een goed product in markt zetten. Met alle ambities die ik had moest ik echter wel rekening houden met mijn fysieke gesteldheid. De praktijk was een goede en harde leermeester, ambachtelijk kleinschaligheid bleek voor mij de juiste weg te zijn.
Mensen die mijn brood en andere producten hadden geproefd, waren unaniem enthousiast . Om niemand teleur te stellen besloot ik verder te gaan met een kleinschalige productie van ambachtelijk broden, broodproducten en worstenbroodjes. Dat zijn de echte Maastrichtse Worstenbroodjes, bourgondisch gekruid, passend in de Limburgse culinaire cultuur. Ik maak ook pistolets en krentenbollen. Het bakken doe ik met veel plezier waarbij de kwaliteit altijd voorop staat.
In mijn eigen buurt wil ik buurtgenoten overtuigen van de kwaliteit van mijn ambachtelijk producten.
Alle informatie staat op worstebroodje-maast..

Adres
Gellikstraat 11
6215 JM Maastricht
2016
Jaar van oprichting
0
geen voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Broodproducten Kristin

Meel

Afkomstig van een leverancier binnen de EU

Biomeel

Andere ingrediënten

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Vlees en kruiden

Ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier

Biologische ingrediënten, ambachtelijke ingrediënten

Gisting

Natuurlijke zuurdesem, bakkersgist

Oven

Elektrische oven

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.