Boeren & Buren
De producten van

Ter Hoeve

Kippenhouder, Groentekweker, Testelt
Tim Hannes
Tim Hannes heeft Ter Hoeve opgestart in 2019. Het bedrijf is gevestigd te Testelt, in Vlaanderen.

Het project

Ter Hoeve is een kleine lokale boerderij. Wij kweken duurzame microgroenten en weidekip voor korte keten verkoop.

WEIDEKIP
OP DE WEIDE
Onze weidekip komt op de boerderij toe als eendagskuiken. De eerste 3 weken van hun prille leven hebben de kuikens extra warmte en verzorging nodig. Na deze warmteperiode gaan de kuikens de weide op. We plaatsen ze onder een verplaatsbare constructie. De kip kiest er zelf voor om te rusten in de zon of te gaan schuilen voor regen of wind.

VOEDING
We kiezen er voor om 100 procent BIO voeding te geven aan onze kip. Deze basis voeding zal de kip zelf verder aanvullen met wat het op de weide kan vinden. We verplaatsen onze kippen elke dag naar een vers stukje weiland. Hierdoor krijgen de kippen elke dag een vers buffet van gras, kruiden en insecten.

GEZOND
Door het dagelijks verplaatsen van de kippen houden we ze ook gezond. We gebruiken immers geen antibiotica of andere medicijnen. De kippen zijn puur natuur. Onze kippen zien elke dag de zon opkomen. Ze genieten van de ochtenddauw , liggen te zonnen tussen het scharrelen door en schuilen voor de regen. Onze kippen hebben geleefd, en dat proef je.

MICROGROENTEN
Microgroenten zijn scheutjes van verschillende soorten groenten. Microgroenten worden al in een vroeg groeistadium geoogst. Afhankelijk van de soort oogsten we 6 tot 21 dagen na het zaaien. Elk zaadje dat kiemt, maakt eerst 2 kiembladjes voor de eerste echte bladeren verschijnen. Microgroenten worden gewoonlijk geoogst net voor de eerste echte bladjes komen.

LEKKER & GEZOND
Microgroenten hebben een unieke smaak , kleur en textuur. Er zit verrassend veel smaak en pit in onze microgroentjes. Bij de meeste soorten is de smaak vergelijkbaar met de volwassen variant maar intenser. Onze microgroenten zitten ook boordevol vitaminen. Wist jij bijvoorbeeld dat broccoli microgroentjes tot 30 keer meer vitaminen bevatten dan een volgroeid broccolihoofd? Daarom is een dagelijkse portie microgroenten een goede bron van vitamine A, B6, calcium, ijzer, magnesium, zink,...

DUURZAAM
De opkweek van microgroenten is minder duurzaam dan die van een krop sla bijvoorbeeld. Daar zijn we heel eerlijk in. Toch doen we ons uiterste best om het product met een zo klein mogelijke voetafdruk aan te bieden. Zo gebruiken we uitsluitend biologisch gecertificeerde zaden. De opkweek is onder kunstlicht. We gebruiken hiervoor 100% groene stroom. Als substraat gebruiken we een dun laagje teelaarde. Deze is 100% composteerbaar. Als de microgroenten oogstklaar zijn, verpakken we in PLA doosjes. Dit is een biologisch afbreekbare verpakking die perfect gecomposteerd kan worden in industriële compost installaties.

Adres
Hoeve 43
3272 Testelt
2019
Jaar van oprichting
0.5
geen voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Ter Hoeve

Dieren

100 dieren

Gehouden rassen: niet ingevuld

Teeltmethoden

De dieren worden niet op de veehouderij geboren

Vorm van veehouderij: niet ingevuld

Voer

Voer op basis van gras of andere voedergewassen, voer op basis van granen

Afkomstig van een lokale landbouwer

Ggo-vrij voer (volgens de verklaringen van de producent)

Behandeling van de dieren

Behandelingsfrequentie: niet ingevuld

Behandelingsmethode: niet ingevuld

Verwerking en secundaire ingrediënten

Ik verwerk mijn producten niet

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.