De producten van

Juul

Chocolatier, Fruitteler, Traiteur, Saffraanproducent, Heverlee
Patrick Hendricks
Patrick Hendricks heeft Juul opgestart in 2017. Het bedrijf is gevestigd te Heverlee, in Vlaanderen.

Het project

Als economist werkte ik vele jaren als werknemer in grote multinationals, maar een tijdje geleden besloot ik iets te gaan doen met mijn grote passie: lekker puur eten gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Midden 2017 startte ik in Heverlee met Juul, eerst een jaartje in bijberoep en vanaf juli 2018 als voltijdse job (éénmanszaak).

Juul produceert artisanale voedingsproducten, waarvan enkele voorname grondstoffen ook zelf worden geteeld. Zo heb ik oa mijn eigen blauwbesplantage (Heverlee), saffraanveld (Limburgse Kempen) en startte ik ook al kleinschalig met rabarber, noten en divers (klein)fruit. De teelten zijn duurzaam en ecologisch (geen chemische bemesting of bestrijdingsmiddelen, gebruik van zelf geproduceerd compost, inzet van hommels voor de kruisbestuiving van oa blauwe bessen, .... ). De afgeleide producten zijn steevast handgemaakt, vers, seizoensgebonden en met een uitgesproken accent op smaak en originaliteit.

Vandaag werkt Juul vooral op bestelling (online) en worden haar producten in het seizoen ook verdeeld via enkele gespecialiseerde verkoopskanalen. Zo vindt u bijvoorbeeld mijn specerij saffraan bij het lokale kruidenhuis, mijn vers geplukte blauwe bessen bij de buurtwinkel of op een marktje, biedt de natuurkapper of koffiebar om de hoek mijn vruchtensapjes (binnenkort) en artisanale taartjes/pralines aan hun klanten aan en verkoopt het grote plantencentrum in de streek mijn ambachtelijk frambozen- of blauwbesijs.

De eigen teelten, het lokale seizoensgebonden karakter alsook de efficiënte distributie van de producten zorgen voor een goede kostenbeheersing. Juul wil alzo bewijzen dat niet- industriële ambachtelijke voeding best betaalbaar kan zijn.

En tenslotte: met haar ecologisch verantwoorde verpakkingen wil Juul een steentje bijdragen in onze strijd naar een betere leefkwaliteit.

Samengevat: Juul biedt u (h)eerlijke originele artisanale voedingsproducten en lokaal geteelde grondstoffen. Haar belangrijkste accenten zijn "focus op smaak", "natuurlijk en niet-industrieel" alsook "seizoensgebonden en vers". Bovendien worden al haar producten ecologisch verantwoord verpakt en zijn ze zacht geprijsd.

Adres
Leeuwerikenstraat 5
3001 Heverlee
2017
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Juul

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Belgische chocolade

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Producten afkomstig van conventionele ketens

Secundaire ingrediënten

Zie beneden

Afkomstig van een lokale landbouwer, ik produceer het, afkomstig van een binnenlandse leverancier

Lokale producten (-250km)

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

Heb 'chocolatier' bij de activiteiten van Juul toegevoegd, omwille van de populariteit van haar artisanale chocolaatjes: vegan pralines met een vulling van kokos en blauwbes, ambachtelijke orangettes en weldra nog een derde product met chocolade. Arbeidsintensief ambacht: Juul produceert max 150 pralines per dag.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.