De producten van

CHAMP'ICAUNAIS

Paddenstoelenkweker, Ligny-le-Châtel
Alexis Prou
Alexis Prou heeft CHAMP'ICAUNAIS opgestart in 2018. Het bedrijf is gevestigd te Ligny-le-Châtel, in Bourgogne.

Het project

Âgé de 20 ans, fils d’exploitant agricole, diplômé de deux BTS, dans l’agronomie et la gestion forestière, j’ai voulu créé ma propre activité.
Afin de valoriser les bâtiments de l’entreprise familiale, jusqu’alors inutilisés, et adaptés à la production champignons, j’ai créé ma propre champignonnière.
J’ai décidé de produire des Pleurotes, un champignon très apprécié en cuisine.
Soucieux d’offrir à ma clientèle un champignon bon, et de qualité, produire bio était donc une évidence.

Adres
7 rue des pépinières
89144 Ligny-le-Châtel
2018
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van CHAMP'ICAUNAIS

Gewassen

1 gekweekte soorten per jaar

Gebruikte kweektechnieken: niet ingevuld

Behandeling van gewassen

Behandeling van de gewassen: niet ingevuld

Poot- en zaaigoed

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Soort poot- of zaaigoed: niet ingevuld

Verwerking

Verwerking door een andere werkplaats

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Ingrediënten afkomstig van conventionele ketens

Opmerking

Production de Pleurotes Gris bio dans un bâtiment isolé. Les champignons se développent sur un substrat constitué en majorité de pailles de céréales (provenance locale - 200km). Le champignon se nourrit de cette paille puis se développe (incubation), ensuite il fructifie (fructification). Tout le processus de production est réalisé sur place excepté le développement du blanc (mycélium=semence).

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.