De producten van

Eten van Moes

Traiteur, Haarlem
Saskia Kitselaar
Saskia Kitselaar heeft Eten van Moes opgestart in 2016. Het bedrijf is gevestigd te Haarlem, in Noord-Holland.

Het project

Graag vertel ik je meer over Eten van Moes. Ik maak het je graag gemakkelijk. Bij mij bestel je snel een lekker gezonde maaltijd. Altijd vers bereid, met smakelijke streekproducten én liefde.

Hét alternatief voor een afhaalmaaltijd
Soms heb je geen zin of geen tijd om te koken, maar wil je wel iets gezonds eten. Zelf kon ik in Waalwijk – waar ik opgroeide en Eten van Moes startte – niets gezonds vinden om af te halen; dan zat ik toch alweer snel aan de friet, bami of de pizza. Ik hoorde het ook van vrienden… vooral met drukke banen en met kleine kinderen is het een hele uitdaging om iets te vinden dat lekker én gezond is. Als professioneel kok in de horeca werkte ik altijd al met goede, eerlijke producten. Die trend zet ik nu voort met mijn eigen Moes.

Van Brabant naar de Bollenstreek
Oktober 2016 ben ik in Waalwijk gestart met Eten van Moes, eerst met een baan ernaast. Maar vanaf januari 2018 heb ik me volledig op Eten van Moes gericht! Het aantal maaltijden en catering groeide toen hard en de reacties waren super leuk. Steeds meer mensen genoten van de gezonde maaltijden.

Juli 2019 heb ik de grote stap gezet om van mijn vertrouwde Brabantse land te verhuizen naar de Bollenstreek! De liefde achterna, mijn vriend Ernst, is geboren en getogen in deze streek. Na een paar jaar heen en weer rijden wilden we graag meer samen zijn en hebben we voor Lisse gekozen.

Even leek het er nog op dat Eten van Moes in Waalwijk voortgezet zou worden, maar dit ging helaas toch niet door. Mijn klanten daar vonden het enorm jammer en ik heb nog vele lieve en leuke berichtjes ontvangen van trouwe klanten. De liefde gaat vóór het werk in mijn geval. Dus ondanks dat ik het jammer vond mijn klanten achter te laten, gaat Eten van Moes vanaf oktober 2019 verder in het gebied van Haarlem tot in de Bollenstreek! Het concept blijft hetzelfde.

(H)eerlijke ingrediënten uit de buurt
Doordeweeks kun je bij Moes uit drie tot vier gerechten kiezen. Deze gerechten sluiten echt aan op het seizoen en de streekproducten die op dat moment beschikbaar zijn. Ik haal mijn ingrediënten direct bij de ambachtelijke slager, boer of een andere lokale samenwerkingspartners. Zo weet je exact waar je producten vandaan komen, dat je lokale bedrijven ondersteunt en dat je ook beter rekening houdt met het milieu omdat de producten maar weinig kilometers hoeven af te leggen. Weet je nog een leuk adresje met heerlijke producten? Dan hoor ik het heel graag, hier in de omgeving ben ik tenslotte toch minder bekend! Tips zijn altijd welkom.

Wil je mij in actie zien? Kijk deze video op youtube: youtu.be/2jqQaSOGw0A

Adres
Pieter Goedkoopweg 16
2031 EL Haarlem
2016
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Eten van Moes

Werkplaats

Gebruikt een gedeelde werkplaats

Basisingrediënt

Diverse producten

Afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een binnenlandse leverancier, afkomstig van een lokale landbouwer

Lokale producten (-250km), ambachtelijke producten

Secundaire ingrediënten

Diverse producten

Afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een binnenlandse leverancier, afkomstig van een lokale landbouwer

Lokale producten (-250km), ambachtelijke producten

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

In de maaltijden, soepen en hapjes die ik bereid gebruik ik waar mogelijk lokaal geproduceerde en gekweekte producten. Denk aan lokale boeren, zuivelboerderijen en ambachtelijke slagers en poeliers uit de omgeving. Daarnaast probeer ik zo natuurlijk mogelijke basisproducten te gebruiken van mens, milieu en dier bewuste producenten.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.