De producten van

Dreug

Slager, Enschede
Ivo Van Dijk
Ivo Van Dijk heeft Dreug opgestart in 2019. Het bedrijf is gevestigd te Enschede, in Overijssel.

Het project

Hoi hoi,

Ik ben dan wel geen boer maar wel een hele goede vriend van de boer. Ik help de boer graag. Weten hoe? lees dan verder...

Dreug maakt heerlijke droge worst in vier verschillende smaken. Maar dat kunnen er wel meer zeggen... Wat Dreug anders doet begint bij de boer.

De keten is namelijk oneerlijk verdeeld. De boer krijgt te weinig om én in levensonderhoud te voorzien én vooruitstrevend te zijn in duurzame productie. Daardoor is de boer genoodzaakt tot schaalvergroting.

Wij doen dit anders. We betalen de boer een flinke meerprijs voor zijn varkens. Bijna het dubbele van de gemiddelde marktwaarde! Met de boer hebben wij de afspraak dat de extra opbrengsten worden geïnvesteerd in het verduurzamen van zijn bedrijf. Denk aan energie-neutraal worden bijvoorbeeld.

We brengen de varkens vervolgens een dag eerder naar het slachthuis dan ‘normaal’. Zo voorkomen we dat ze gestrest worden. Dit komt weer ten goede van de kwaliteit van het vlees. Vervolgens gebruiken wij alle delen van het varken om tot de beste worsten te komen. Doordat wij werken met oudere varkens dan gangbaar heeft de worst een volle en wildachtige smaak. Hij is stiekem ook wat donkerder van kleur.

Eet Smakeljk!

Adres
Schukkinkweg 125
7534 PK Enschede
2019
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Dreug

Werkplaats

Laat produceren met eigen recepten door een externe werkplaats

Basisingrediënt

Varkensvlees

Afkomstig van een lokale landbouwer

Lokale producten (-250km), ambachtelijke producten

Secundaire ingrediënten

Kruiden en specerijen

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Ambachtelijke producten

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.