Hoi hoi,
Ik ben dan wel geen boer maar wel een hele goede vriend van de boer. Ik help de boer graag. Weten hoe? lees dan verder...
Dreug maakt heerlijke droge worst in vier verschillende smaken. Maar dat kunnen er wel meer zeggen... Wat Dreug anders doet begint bij de boer.
De keten is namelijk oneerlijk verdeeld. De boer krijgt te weinig om én in levensonderhoud te voorzien én vooruitstrevend te zijn in duurzame productie. Daardoor is de boer genoodzaakt tot schaalvergroting.
Wij doen dit anders. We betalen de boer een flinke meerprijs voor zijn varkens. Bijna het dubbele van de gemiddelde marktwaarde! Met de boer hebben wij de afspraak dat de extra opbrengsten worden geïnvesteerd in het verduurzamen van zijn bedrijf. Denk aan energie-neutraal worden bijvoorbeeld.
We brengen de varkens vervolgens een dag eerder naar het slachthuis dan ‘normaal’. Zo voorkomen we dat ze gestrest worden. Dit komt weer ten goede van de kwaliteit van het vlees. Vervolgens gebruiken wij alle delen van het varken om tot de beste worsten te komen. Doordat wij werken met oudere varkens dan gangbaar heeft de worst een volle en wildachtige smaak. Hij is stiekem ook wat donkerder van kleur.
Eet Smakeljk!
Laat produceren met eigen recepten door een externe werkplaats
Varkensvlees
Afkomstig van een lokale landbouwer
Lokale producten (-250km), ambachtelijke producten
Kruiden en specerijen
Afkomstig van een binnenlandse leverancier
Ambachtelijke producten
Andere ingrediënten: niet ingevuld
Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld
Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld