De producten van

De microTELER

Stadslandbouwer, Haarlem
Jens Ruijg
Jens Ruijg heeft De microTELER opgestart in 2020. Het bedrijf is gevestigd te Haarlem, in Noord-Holland.

Het project

Bij de microTELER vinden we het logisch dat je groenten niet méér reizen dan jij, daarom telen wij ‘hyperlokaal’. Net buiten Haarlem zijn we kleinschalig begonnen met een praktische verkenning op het gebied van ketenverkorting voor een gezondere voedselvoorziening van steden.
In eerste instantie produceren we (levende) kiemgroenten om de werkwijze te toetsen op het gebied van technische en sociaaleconomische haalbaarheid; in een beschermd ecosysteem zonder bestrijdingsmiddelen, met fijn licht, de juiste lucht en voedingsstoffen. We optimaliseren deze condities zodat de natuurlijke smaak van deze culinaire plantjes beter tot hun recht komt. Daarnaast zien we grote milieuvoordelen in het kader van waterverbruik (-90%) en CO2 uitstoot (vrijwel nul). Binnenkort meer info op demicroteler.nl

Adres
Oude Zijlvest 35
2011 VR Haarlem
2020
Jaar van oprichting
0.2
geen voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van De microTELER

Waarden

Project rond milieu, project rond voeding

Specifieke maatschappelijke praktijken: niet ingevuld

Gewassen

10 gekweekte soorten per jaar

Kweek met hydroponie (zonder grond)

Kweek in gebouwen

Substraat

Gebruik van organisch substraat (kokosvezel,...)

Afkomstig van een Nederlandse leverancier

Behandeling van gewassen

Behandeling van de gewassen: niet ingevuld

Verwerking

Ik verwerk mijn producten niet

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

Onze microgroenten zijn onbespoten, worden ´vertikaal´geteeld op biologisch afbreekbaar substraat (cellulose), onder een (energie-zuinig) specifiek lichtspectrum en worden bevochtigt met recirculerend (regen)water.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.