De producten van

Cordemeijer Charcuterie

Slager, Haarlem
Hans Cordemeijer
Hans Cordemeijer heeft Cordemeijer Charcuterie opgestart in 2016. Het bedrijf is gevestigd te Haarlem, in Noord-Holland.

Het project

Cordemeijer A Tasty Family is een letterlijk uit de hand gelopen hobby.
Hans Cordemeijer heeft een groot deel van zijn leven door Italië Gereisd. Bij de lokale Boeren daar heeft hij geleerd hoe je gedroogde en verse worst kan maken. Bij terugkomst in Nederland heeft hij een aantal workshops gevolgd en maakte Hans in 2016 zijn eerste gedroogde worsten die letterlijk op de zolder bij de Familie thuis hingen te drogen. Toen hij eens een proefsessie bij de Familie Cordemeijer thuis organiseerde voor overige Familie vrienden en buren waren de reacties "zo! die zijn lekker daar moet je wat mee doen Hans" en toen was Hans Worst natuurlijk geboren ;-) Hans is toen lokale boeren gaan benaderen om het vlees van hun/inmiddels ook onze Blije varkens te kunnen kopen, de boeren waren gelijk enthousiast. Belangrijk aspect is dat wij de dieren zelf zien en in ieder geval weten waar ze vandaan komen ook als we ons vlees bij de Leverancier inkopen zodat we zeker zijn dat de dieren een blij en goed leven hebben en geen antibiotica's toegediend krijgen en goede voeding.!!
Met alle kennis die Hans heeft opgedaan bouwde hij zijn eerste Droogkast van een Koelkast. Hiermee kon Hans de Temperatuur en de Luchtvochtigheid reguleren die nodig is om de worstjes te kunnen laten rijpen/drogen. Inmiddels hebben de verschillende volgende kasten plaats gemaakt voor een zeer professionele kast waarmee we het "grotten principe" qua temperatuur en vochtigheid het beste kunnen nabootsen voor het mooiste eind resultaat. De producten zijn naast de gedroogde en verse worsten al uitgebreid met Capocollo en Prosciutto (Traditionele Italiaanse gedroogde Ham) ook wel Haarlems Hammetjes genoemd ;-) Alles wat de Familie Cordemeijer niet zelf maakt kopen we uitsluitend bij andere Families die met dezelfde passie en liefde hun producten maken, daarmee creëren zij de kwaliteit die wij zelf ook zouden verwachten, en die wij dus met veel trots aan onze gasten kunnen aanbieden. Inmiddels is ons assortiment daarom al uitgebreid met prachtige en bijzondere pecorino (Schapenmelk) kazen en Grootse Toscaanse Biologische wijnen van kleinschalige wijnboeren uit die omgeving.
vriendelijke groeten van de Cordemeijers A Tasty Family.
Hun worstjes halen meestal de avond niet!

Adres
Pieter Goedkoopweg 16
2031 EL Haarlem
2016
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Cordemeijer Charcuterie

Werkplaats

Gebruikt een gedeelde werkplaats

Basisingrediënt

Varkensvlees

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Lokale producten (-250km), ambachtelijke producten

Secundaire ingrediënten

Verse kruiden en gedroogde Specerijen, wijn

Afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een binnenlandse leverancier

Ambachtelijke producten, producten afkomstig van conventionele ketens

Andere ingrediënten

Zout schimmel cultuur

Afkomstig van een binnenlandse leverancier, ik produceer het

Ambachtelijke producten

Opmerking

Voor onze gedroogde worsten gebruiken we zowel verse kruiden alsmede gedroogde Specerijen die wij vaak zelf vers malen voor gewenste smaaksensatie. Voor onze hammen gebruiken we ook veelal gedroogde Specerijen en verse kruiden. Verder moet er altijd zout verwerkt worden om vlees te kunnen conserveren.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.