De producten van

NoordWIJde

Confituurmaker, Fruitteler, Groentekweker, Noordwijk
Gerbrand Marbus
Gerbrand Marbus heeft NoordWIJde opgestart in 2019. Het bedrijf is gevestigd te Noordwijk, in Zuid-Holland.

Het project

Onze visie: het herstellen van het land, onze natuur en biodiversiteit door het verbouwen van lokale meerjarige voedsel gewassen.

Mensen, overheden en gemeentes willen hun land duurzaam beheren. De Familie Marbus is van oudsher een bollenbedrijf, maar vandaag de dag is het moeilijk om op kleine schaal een winstgevend bollenbedrijf te runnen. Daarnaast heeft de bollenteelt niet het beste effect op de grond en het milieu. Wereldwijde landbouwgrond draagt 30% CO2 uitstoot bij en dit moet veranderen.

Er is al een rijke historie in Noordwijk gezien de groente, fruit en kruiden teelt. Rembert Dodoens, plantkundig arts uit 1554 schreef het eerste kruidenboek ter wereld “Cruydeboeck”.  In de jaren daarna hebben Clusius en Boerhave  zijn werk voortgezet in de teelt- en toepassing van kruiden . Noordwijk bleek de ideale plek om de kruiden te planten vanwege de zandgrond en het milde zeeklimaat. Rond 1880 werd dit gebied wel de Tuin van Holland genoemd met kruiden, asperges, aardbeien en nog veel meer.

Regeneratieve landbouw met lokale, biologische en meerjarige voedselproductie is de toekomst qua duurzaamheid, biodiversiteit en milieu.  NoordWIJde is een bedrijf dat bijdraagt aan dit doel en wil tevens lokale bollenboeren inspireren om over te schakelen naar biologische meerjarige voedselproductie. Het bedrijf teelt, verwerkt  en verkoopt de producten in eigen beheer.

Adres
Duinweg 52
2204 AV Noordwijk
2019
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van NoordWIJde

Geen informatie beschikbaar

De Producent heeft nog geen informatie toegevoegd over deze activiteit. Als je hier meer over wil weten, twijfel dan niet om de Producent te vragen om deze informatie aan te vullen.