De producten van

Tuinderij Het Groene Leven

Tuinbouwer, Velsen-Zuid
Joeri Gerrits
Joeri Gerrits heeft Tuinderij Het Groene Leven opgestart in 2022. Het bedrijf is gevestigd te Velsen-Zuid, in Noord-Holland.

Het project

Wij, Joeri en Bram, willen bijdragen aan een duurzaam en lokaal voedselsysteem. Daarom zijn wij een kleinschalige, ecologische en gemeenschapsondersteunde tuinderij gestart in Spaarnwoude. Wat dat is? Op ongeveer 6500 m2 kweken wij ongeveer 50 soorten onbespoten groenten, kruiden en klein fruit.

Wij werken ecologisch. Dit betekent onbespoten groente, zo min mogelijk bodemverstoring en samenwerken met de natuur. Daarom creëren we een leefomgeving voor allerlei insecten, klein wild, schimmels en lokale planten. Zo ontstaat een evenwicht, dat ervoor zorgt dat plagen weinig kans krijgen en we sterke voedzame groente kunnen oogsten.

Een groot deel van onze tuin is gereserveerd voor oogstdeelnemers die zelf komen oogsten. Daarnaast zoeken wij samenwerkingen op met andere duurzame lokale initiatieven om de keten zo kort en direct mogelijk te houden.

Help jij ons om samen het voedselsysteem gezonder en lokaler te maken?

Adres
Genieweg 50
1981 LN Velsen-Zuid
2022
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Tuinderij Het Groene Leven

Gewassen

50 gekweekte soorten per jaar

Kweek in volle grond, kweek in koude kassen

Behandeling van gewassen

Naleving van de principes van de permacultuur

Poot- en zaaigoed

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Biologisch zaaigoed, onbewerkt zaaigoed

Verwerking

Ik verwerk mijn producten niet

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

We werken volgens de no dig methode. Dit betekent dat we de grond niet omploegen. We werken met vaste bedden die we voeden met compost. Zo verbeteren en behouden we het bodemleven, voorkomen we ongewenste kruiden. We stimuleren zoveel mogelijk biodiversiteit door op ons terrein verschillende habitats te creeren in de vorm van meerjarige aanplant, takkenrillen, bloemenborders en inheemse hagen.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.