Products from

Hoeveslagerij 't Gewat

Butcher, Restaurant owner, Tripe-seller, Nijlen
Iljitsj Verbraecken
Iljitsj Verbraecken started Hoeveslagerij 't Gewat in 2012. Their farm is located in Nijlen, Vlaanderen.

Their farm

Wij zijn een kleinschalig familiebedrijf dat er prat op gaat onze dieren op eigen weilanden groot te brengen. Dit enkel op een verscheidenheid van granen en grassen, wat zich weerspiegelt in de smaak van het vlees. Rechtstreeks van veebedrijf tot op uw bord, dit maakt dat u weet wat u eet!

Bij de selectie van onze rassen gaan we zorgvuldig te werk. Na lang overwegen hebben we vooral gekozen voor authentieke rassen die hun waarde reeds bewezen hebben op vlak van smaak en textuur.

Britse runderen; de Aberdeen “Black Angus” en de Hereford

Onze rassen uit Groot-Brittanië worden gekenmerkt door hun prachtige marmering. Met marmering halen we de flinterdunne lijntjes smaakvol vet aan die door het vlees lopen. Tijdens het bereiden smelt deze marmering en geeft het zijn smaak af aan het omliggende vlees. Hierdoor blijft de smaak optimaal behouden met als bonus een ongelooflijke malsheid.

Daar waar je bij Aberdeen Black Angus kan genieten van een sterke marmering en een volle smaak, wordt de Hereford gekenmerkt door een lichte marmering en een verfijnde smaak.

Les Français!: Blonde d’Aquitaine & Limousin

Onze Franse rassen staan garant voor een fijndradige structuur van hun vlees. Deze runderen geven met hun fijne huid en forse spierontwikkeling een uitstekende kwaliteit, zonder afbreuk te doen aan hun malsheid. Limousin runderen staan gekend voor hun eigenzinnig karakter, wat zich weerspiegelt in hun vlees. Blonde d’Aquitaine wordt in de Franse gastronomie hoog gewaardeerd en heeft een laag cholesterolgehalte.

Afkomstig uit Italië: Piemontese & Chianina

Deze twee reuzen in de gastronomie zijn al eeuwen lang een gevestigde waarde in Italië. Ze zijn gekenmerkt door een fluweelzachte structuur die gecombineerd wordt met een unieke smaak en een laag cholesterolgehalte.

De Chianina is een van de oudste en grootste veerassen ter wereld. Ze hebben een volle smaak en zijn dé leverancier van de “Bistecca Fiorentina”. Piemontese heeft een fijne vleesdraad, een zachte structuur en is zeer mals.

Amerikaans:

Duroc is van oorsprong een Amerikaans varkens ras, het is ontstaan door een kruising van 2 oudere rassen uit het noord oosten van de "States". Het vlees staat vooral bekend voor zijn malsheid en sappigheid.

Onze producten worden steeds vacuum verpakt en meteen ingevroren.

Address
Laurys Gewatstraat 79
2560 Nijlen
2012
Established in
3
full-time employees

Hoeveslagerij 't Gewat's professions and practices

No information available

The Producer has not yet filled in any information about this activity. If you would like to know more about this, please get in touch with the Producer for more information.