Al 26 jaar lang bak ik ambachtelijk biobrood. Ik leerde de stiel van mijn vader en bouwde onder de merknaam 'Biobakkers' een succesvolle zaak uit. Na meer dan twee decennia van hard labeur gooide ik het over een andere boeg en lanceerde ik 'BRUUD'. Nog steeds hetzelfde brood, maar nóg dichter bij de mensen.
Niet zo lang daarna werd mij gevraagd om de krachten te bundelen met de oudste bakkerij van Gent: Himschoot. Ik kreeg toch een heel apart gevoel vanbinnen :-) Tenslotte lag de filosofie van BRUUD en die van Himschoot niet zo heel ver uit elkaar. Beide bakkerijen werken volledig op een ambachtelijke wijze en stellen smaak voorop. Daarvoor werken ze met de beste grondstoffen en kiezen ze voor zoveel mogelijk lokale leveranciers. Het duurde nog even, maar eind 2018 was het samensmelten van BRUUD en Himschoot een feit.
Het atelier, dat jarenlang in de kelder van de winkel op de Groentenmarkt lag, verhuisde begin 2019 naar Dok Noord. De lichtrijke ruimte was een verademing voor de bakkers. Ze genieten met volle teugen wanneer de klanten hen door de glazen wand aan het werk kunnen zien, dus spring gerust eens binnen :-)
It comes from a local farmer
I use organic flours, I use special flour, I use heritage varieties, pre-prepared flour blend, I use conventional flour
The other ingredients used are : rozijnen, krenten, chocolade, ...
My ingredients come from EU suppliers, My ingredients come from non-EU suppliers
Features of the other ingredients : not specified
I use natural yeast, I use baker's yeast
I use a gas oven
In het bio-assortiment worden geen toevoegingen gebruikt.