Products from

Het Broodverhaal

Baker, Balen
Thierry Gissemé
Thierry Gissemé started Het Broodverhaal in 2020. Their farm is located in Balen, Vlaanderen.

Their farm

Het Broodverhaal ligt in de schaduw van de Kopberg in Hulsen ,waar wij in een houtoven lokale granen omvormen met hun desem tot karaktervolle broden . Niet de beste broden , maar eerlijke broden met elk hun emotie en plezier .

Wij maken geen glutenvrije produkten, wel komen er glutenarme broden op de plank .

Address
kopberg 32
2490 Balen
2020
Established in
1
full-time employee

Het Broodverhaal's professions and practices

Flours

It comes from a local farmer, My ingredients come from a national supplier, My flour comes from an EU supplier

I use organic flours, I use conventional flour, I use heritage varieties, I use special flour

Other ingredients

The other ingredients used are : woestijnzout /passie/vreugde/

My ingredients come from a local farmer, My ingredients come from EU suppliers, My ingredients come from a national supplier

Organic ingredients, products from a certified production source, fair-trade ingredients, handmade ingredients, local ingredients (less than 150 miles)

Fermentation

I use natural yeast, I use a pre-fermentation process, I use baker's yeast

Oven

I use a wood-fire oven

Comments

Voor sommige broden gebruiken we een heel heel klein beetje gewone gist , voornamelijk de broden zoals honing notenbrood , rozijnenbrood alle broden die iets te zwaar zijn voor den desem . In het melkbrood,spekbrood en speltverdommeke is er alleen boter . We werken volgens fermentatie , alle broden fermenteren voor de definitieve draai min. 16 uur en dan afgedraaid nog eens min 4 uur !

This information has been declared by the Producer.