Het Broodverhaal ligt in de schaduw van de Kopberg in Hulsen ,waar wij in een houtoven lokale granen omvormen met hun desem tot karaktervolle broden . Niet de beste broden , maar eerlijke broden met elk hun emotie en plezier .
Wij maken geen glutenvrije produkten, wel komen er glutenarme broden op de plank .
It comes from a local farmer, My ingredients come from a national supplier, My flour comes from an EU supplier
I use organic flours, I use conventional flour, I use heritage varieties, I use special flour
The other ingredients used are : woestijnzout /passie/vreugde/
My ingredients come from a local farmer, My ingredients come from EU suppliers, My ingredients come from a national supplier
Organic ingredients, products from a certified production source, fair-trade ingredients, handmade ingredients, local ingredients (less than 150 miles)
I use natural yeast, I use a pre-fermentation process, I use baker's yeast
I use a wood-fire oven
Voor sommige broden gebruiken we een heel heel klein beetje gewone gist , voornamelijk de broden zoals honing notenbrood , rozijnenbrood alle broden die iets te zwaar zijn voor den desem . In het melkbrood,spekbrood en speltverdommeke is er alleen boter . We werken volgens fermentatie , alle broden fermenteren voor de definitieve draai min. 16 uur en dan afgedraaid nog eens min 4 uur !