Products from

GAEC des Châtaigniers

Dairy farmer, Pélussin
Séverine Rivory
Séverine Rivory started GAEC des Châtaigniers in 1993. Their farm is located in Pélussin, Rhône-Alpes.

Their farm

Notre ferme familiale est conduite en Agriculture Biologique depuis 1967.
Mon mari Dominique et moi Séverine travaillons en couple, aidés par un salarié à mi-temps.
Notre troupeau compte 90 têtes dont 45 sont des vaches laitières.
La transformation d'une partie de notre production laitière s'effectue sur place, le reste étant vendu à la coopérative indépendante Biolait.

Address
5, La Guintranie
42410 Pélussin
1993
Established in
2.5
full-time employees

GAEC des Châtaigniers's professions and practices

Livestock

90 animals

Montbéliarde

Breeding methods

The livestock is born on my farm

I rear my animals in open air, I rear my animals inside

Diet

My animails have a diet based on grass or other fodder, My animals have a diet based on grain

The food for my animals is produced on my farm

I use GMO-free feed

Care of livestock

I have a preventative care system

I use homeopathic care on my animals, I use essential oils on my animals

Processing and secondary ingredients

I use my produce in my other products

The other ingredients involved are : Ferments, présure, confitures

My ingredients come from a national supplier

Other ingredients are organic

Comments

Notre fromagerie a été construite en 2013 et nous transformons tous les jours une partie de notre lait en différents produits: fromages, blancs, sec, lait, yaourts, tome daubée...

This information has been declared by the Producer.