Antesica is opgericht in Langhirano, in de provincie Parma, door Luca en Marco, twee boeren uit de Apennijnen. De beslissing om een dergelijk bedrijf op te zetten in vijandig gebied kan worden gezien als een daad van verzet, bedoeld om de ontvolking van de bergen tegen te gaan en zo het land te beschermen. In totaal worden er ongeveer 300 stuks vee gehouden in een semi-wilde staat en gevoed met hun eigen voer en hooi. Door de koeien op deze manier te voeren, krijgt de kaas een geweldige smaak en behoudt hij alle kenmerken van hooi en bergproducten. Het doel van Antesica is om een volledig natuurlijke Parmigiano Reggiano te produceren, met koeien die alleen worden gevoed met lokale, biologische producten en ter plekke worden gerijpt.
I use my own premise
Base ingredient : not specified
My ingredients come from an EU supplier
I use local products (-150 km)
Secondary ingredients : not specified
Origin of secondary ingredients : not specified
Features of secondary products : not specified
Other ingredients : not specified
Origin of other ingredients : not specified
Features of the other ingredients : not specified