De producten van

Schapenmelkerij Bosschelle

IJsmaker, Zuivelproducent, Zoogschapenhouder, Melkschapenhouder, Kaasverfijner, Denderhoutem
Laurens De Middeleer
Laurens De Middeleer heeft Schapenmelkerij Bosschelle opgestart in 2013. Het bedrijf is gevestigd te Denderhoutem, in Vlaanderen.

Het project

Hallo,
Ik ben Laurens De Middeleer en in 2013 startte ik als 18- jarige met melkschapen, nu 2 jaar later verwerk ik de melk tot lekkere kaas. De schapen die voor deze heerlijke melk zorgen zijn van een oeroud ras, namelijk het Belgisch Melkschaap. Door deze te kweken helpen we mee aan het in stand houden van een met uitsterven bedreigd ras.

De samenstelling van schapenmelk is helemaal anders dan die van koemelk of geitenmelk en daarom geschikt voor sommige mensen met koemelkallergie. De melk is cholesterolarm en heeft een hoog calcium gehalte.

In de loop van het jaar wil ik jullie graag een assortiment aanbieden van schapenmelk, zachte schapenkaas (met verschillende kruiden, spek of zalm), plattekaas, pudding en schapenijs.

Adres
Teerlingstraat 35
9450 Denderhoutem
2013
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Schapenmelkerij Bosschelle

Geen informatie beschikbaar

De Producent heeft nog geen informatie toegevoegd over deze activiteit. Als je hier meer over wil weten, twijfel dan niet om de Producent te vragen om deze informatie aan te vullen.