The Food Assembly
De producten van

't Zwarthof (Aerts-Schellekens LV)

Varkensslager, Zoogkoeienhouder, Zoogschapenhouder, Zoersel
Werner Aerts
Werner Aerts heeft 't Zwarthof (Aerts-Schellekens LV) opgestart in 2008. Het bedrijf is gevestigd te Zoersel, in Vlaanderen.

Het project

We produceren rund- en lamsvlees van veld tot bord op een eigen boerderij. We telen zo veel mogelijk voeders zelf en alle dieren worden op het bedrijf geboren. We werken met stamboekdieren: onze runderen zijn van het wit-blauwe ras, onze schapen zijn zwartblessen. Voor de hoeveslagerij worden de dieren geselecteerd op basis van een combinatie van smaak en een gezonde groei zonder te snel te vervetten.
Het varkensvlees kopen we aan bij een collega boer die ook zelf zijn voeders samenstelt. Hij werkt bovendien met een kruising van Belgisch landvarken en Duroc, die zorgt voor een uitzonderlijke smaak.
Ook om voedselverspilling te vermijden zorgen we dat het vlees in kleine porties (per 2 stuks, per 500g, per 1000 g) onmiddellijk na het versnijden verpakt wordt. Versnijden en verwerken doen we in onze eigen hoeveslagerij. Hier maken we ook op ambachtelijke wijze varkensvleesproducten zoals witte en zwarte pensen, ringworst, bbq worst, boerehesp, ... We hebben een eigen winkel met beperkte openingsuren. We vinden persoonlijk contact met de consument belangrijk.

Adres
Geleg 155
2980 Zoersel
2008
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van 't Zwarthof (Aerts-Schellekens LV)

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Vlees

Afkomstig van een lokale landbouwer

Lokale producten (-250km), ambachtelijke producten

Secundaire ingrediënten

Kruiden, darmen, ...

Herkomst van de secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de secundaire producten: niet ingevuld

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

De varkenskweker waar ik mee samenwerk werkt ook zoveel mogelijk met zelf geproduceerde voeders en als ras kiest hij voor kruising DUROC / BL. Een varken dat smaak geeft.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.