We produceren rund- en lamsvlees van veld tot bord op een eigen boerderij. We telen zo veel mogelijk voeders zelf en alle dieren worden op het bedrijf geboren. We werken met stamboekdieren: onze runderen zijn van het wit-blauwe ras, onze schapen zijn zwartblessen. Voor de hoeveslagerij worden de dieren geselecteerd op basis van een combinatie van smaak en een gezonde groei zonder te snel te vervetten.
Het varkensvlees kopen we aan bij een collega boer die ook zelf zijn voeders samenstelt. Hij werkt bovendien met een kruising van Belgisch landvarken en Duroc, die zorgt voor een uitzonderlijke smaak.
Ook om voedselverspilling te vermijden zorgen we dat het vlees in kleine porties (per 2 stuks, per 500g, per 1000 g) onmiddellijk na het versnijden verpakt wordt. Versnijden en verwerken doen we in onze eigen hoeveslagerij. Hier maken we ook op ambachtelijke wijze varkensvleesproducten zoals witte en zwarte pensen, ringworst, bbq worst, boerehesp, ... We hebben een eigen winkel met beperkte openingsuren. We vinden persoonlijk contact met de consument belangrijk.
Heeft een eigen werkplaats
Vlees
Afkomstig van een lokale landbouwer
Lokale producten (-250km), ambachtelijke producten
Kruiden, darmen, ...
Herkomst van de secundaire ingrediënten: niet ingevuld
Kenmerken van de secundaire producten: niet ingevuld
Andere ingrediënten: niet ingevuld
Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld
Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld
De varkenskweker waar ik mee samenwerk werkt ook zoveel mogelijk met zelf geproduceerde voeders en als ras kiest hij voor kruising DUROC / BL. Een varken dat smaak geeft.