De producten van

Nooit geweten dat je dit kon eten

Groentekweker, Bezorger, Lier
Stijn De Roeck
Stijn De Roeck heeft Nooit geweten dat je dit kon eten opgestart in 2013. Het bedrijf is gevestigd te Lier, in Vlaams Gewest.

Het project

Vitaliserende landbouw
Vitaliserende groenten
BEYOND BIO!

Ik ben gepassioneerd door de haast onuitputtelijke mogelijkheden en intrinsieke diversiteit van de wondere wereld der natuur. Ik wil mensen de échte smaak van groenten leren kennen, met respect voor hun natuurlijke versheid en verscheidenheid.

Het is mijn uitdaging op een duurzame manier gewassen te telen met de nodige zorg en eerbied voor hun omgeving. Ik heb een ruim aanbod aan groenten, kruiden, geneeskrachtige planten en eetbare bloemen - allemaal volstrekt vrij van ook maar enig bestrijdingsmiddel, zelfs geen "biologische" variant.

Ik richt mij volledig op preventie, omdat een gezonde plant pas kan bestaan dankzij een gezonde bodem. En een gezonde plant is op haar beurt veel beter bestand tegen allerlei ziektes, plagen, schimmels...

Ik ben ervan overtuigd dat monocultuur enkel kwetsbaarheid in de hand werkt. In de loop der eeuwen zijn honderden verschillende soorten planten (naast elkaar) geteeld om tot een ecologisch evenwicht te komen. Dat evenwicht wordt verstoord door de grootschalige commerciële landbouwindustrie, die selecteert op basis van uitzicht, uniformiteit en rendement, veeleer dan op voedzaamheid en smaak. Het is zelfs zo dat de gangbare landbouw meer energie verbruikt dan dat het produceert.

Precies daar wil ik verandering in brengen, door te focussen op een ander landbouwmodel: goed voor boer, consument en natuur

Adres
Galgenveld 1
2500 Lier
2013
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Nooit geweten dat je dit kon eten

Gewassen

Aantal gekweekte soorten per jaar: niet ingevuld

Gebruikte kweektechnieken: niet ingevuld

Behandeling van gewassen

Behandeling van de gewassen: niet ingevuld

Poot- en zaaigoed

Herkomst van het poot- of zaaigoed: niet ingevuld

Biologisch zaaigoed, zelfgekweekt zaaigoed

Verwerking

Plaats van verwerking: niet ingevuld

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.