De producten van

Baliehof Kaas- en Zuivelboerderij Jabbeke

Zuivelproducent, Zerkegem
Sofie Callemeyn
Sofie Callemeyn heeft Baliehof Kaas- en Zuivelboerderij Jabbeke opgestart in 1990. Het bedrijf is gevestigd te Zerkegem, in Vlaanderen.

Het project

Reeds 25 jaar maakt Krista van de melk van onze zwartbonte koeien heerlijke zuivelproducten zoals yoghurt, plattekaas, boter, karnemelk en desserten. In de zomer is er roomijs met vruchtensmaken (volgens seizoen). Wij maken ook al 20 jaar halfharde Boerenkaas en Graskaas, natuur of met kruiden en ook enkele kaas-specialiteiten zoals BalieBrie, Permeke, Arnoldus en Boerenwitten. In 2009 bouwden wij een nieuwe kaasmakerij om onze ambachtelijke bereiding nog verder te kunnen optimaliseren. Wij ontvangen ook klasbezoeken en groepen, er is een ruime ontvangstzaal voorzien tot 80 personen. Het productieproces van de kaas is te volgen in een afgescheiden bezoekersgang met grote vensters met zicht op de moderne kaasmakerij, de pekelputten en de kaasrijping (onze schatkamer). Wij streven ernaar om de korte-keten-verkoop zo dicht mogelijk bij de eindverbruiker te verzorgen voor het beste persoonlijke contact en de bijsturing van onze productie. Ons familiale bedrijf staat daarbij garant voor de beste kwaliteit en de kortste weg naar de consument. Al onze Hoeveproducten zijn van eigen bereiding en wij zijn fiere dragers van het logo “100% West Vlaams”. Voor HoeveKarnemelk en HoeveBoter zijn wij aangenomen als “Erkend Streekproduct”

Adres
Gistelsteenweg 577
8490 Zerkegem
1990
Jaar van oprichting
4
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Baliehof Kaas- en Zuivelboerderij Jabbeke

Geen informatie beschikbaar

De Producent heeft nog geen informatie toegevoegd over deze activiteit. Als je hier meer over wil weten, twijfel dan niet om de Producent te vragen om deze informatie aan te vullen.