De producten van

Op Het Veld

Confituurmaker, Fruitteler, Tuinbouwer, Bevel
Griet Van Olmen
Griet Van Olmen heeft Op Het Veld opgestart in 1999. Het bedrijf is gevestigd te Bevel, in Vlaanderen.

Het project

Van op het veld tot op je bord in alle openheid

Op Het Veld is het familiale vollegrondtuinbouwbedrijf van Johan Vermeiren en Griet Van Olmen. Sinds 1997 telen ze op hun veld in de Steynehofweg in Bevel aardbeien en houtig klein fruit. Vóór hen deden de ouders van Johan dat al jaren. In de volksmond spreekt men in de streek nog steeds van ‘de zoete aardbeien van de Vermeiren’ …

Op Het Veld evolueerde de voorbije jaren naar een vol­waardig tuinbouwbedrijf met een grootte van ongeveer 8,5 ha. Naast de klassieke openluchtteelt van aardbei­en, voeren ze hier ook vervroegde en verlate teelten uit in de volle grond. Daardoor strekt de oogstperiode zich uit van begin mei tot eind september. In 2000 plantten Johan en Griet ook braambessen aan. Deze lekkernij wordt geplukt en verkocht van begin juli tot eind september. En sinds 2010 groeit hier ook een ruim assortiment houtig klein fruit: van frambozen, rode, witte en zwarte bessen tot blauw-, stekel- en kiwibessen. De aardbeien en bessen die niet rechtstreeks aan de klant verkocht worden, worden verwerkt in ambachte­lijke confituren (zowel extra confituren als suikervrije confituren) en sinds kort ook in puur aardbeiensap.

Adres
Steynehofweg 7a
2560 Bevel
1999
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Op Het Veld

Geen informatie beschikbaar

De Producent heeft nog geen informatie toegevoegd over deze activiteit. Als je hier meer over wil weten, twijfel dan niet om de Producent te vragen om deze informatie aan te vullen.