De producten van

Hof Ter Overlaar

IJsmaker, Zuivelproducent, Zoogkoeienhouder, Melkkoeienhouder, Hoegaarden
Tineke De Schutter
Tineke De Schutter heeft Hof Ter Overlaar opgestart in 1930. Het bedrijf is gevestigd te Hoegaarden, in Vlaanderen.

Het project

Jan, veehouder en vennoot van Van Kelecom LV (landbouwvennootschap), begon als kleine jongen met het uittekenen van zijn droom. Dat mag je letterlijk nemen: hij tekende op alles wat hij tegenkwam... stallen!
In 2014 werd die droom concreet: in vennootschap met zijn ouders en broer bouwde hij een stal voor zo'n 500 vleeskoeien. Het ras lag voor de hand: hij groeide op tussen het Belgisch Witblauw.
Tineke groeide dan weer op tussen de melkkoeien. In 2015 blies ze een verloren gegane familietraditie nieuw leven in op de boerderij van haar ouders: het verwerken van de melk tot boter en karnemelk. Al snel breidde dat uit met yoghurt, platte kaas, enkele desserten en roomijs.

Beide leerden we het vak van onze respectievelijke grootvaders. Als zij met hun passie bezig waren, hielden wij ogen en oren open. En wat we daardoor leerden, is voor ons enorm waardevol en willen we delen met de wereld. Van hen leerden we het vak, in al zijn facetten, leerden we doorzetten, voelen we een gedrevenheid om hun werk verder te zetten, en zo prachtige producten te maken.

In 2019 kwamen we op elkaars pad, en plots de puzzel viel op zijn plaats. We bundelden onze passies, krachten en kennis tot Hof Ter Overlaar: een plek met prachtige dieren, die zorgen voor het beste stukje vlees en melk.

Je kan Tineke en het hele proces van de zuivel volgen via facebook.com/tineke.. of @tineke_ijsenzuivelatelier op Instagram. De avonturen op de boerderij kan je dan weer vinden via facebook.com/hofter...

Adres
Langegrachtstraat 16b
3320 Hoegaarden
1930
Jaar van oprichting
5
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Hof Ter Overlaar

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Melk, room

Productie op eigen bedrijf

Producten afkomstig van een gecertificeerde productie

Secundaire ingrediënten

Suiker, invertsuiker, dextrose,

Afkomstig van een leverancier binnen de EU

Kenmerken van de secundaire producten: niet ingevuld

Andere ingrediënten

Stabilisatoren en emulgatoren

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.