We telen en verwerken pure saffraan, die organisch geteeld wordt (zonder erkend biolabel). Ook afgeleide producten op basis van saffraan ( in co-creatie met andere ambachtelijke producenten).
We hebben het HIB label (Handmade in Belgium) sinds 2014, hebben met onze Saffrocaat een streekproductenwedstrijd gewonnen (Fish&Chips via 'Lekkers met Streken'/Rurant) en zijn winnaars van Belgian Beauty 2016/ beste souvenir.
Nous cultivons du safran dans la région 'Kempen', en Flandre. Nous n'utilisons ni pesticides, fongicides ou herbicides. Nous sommes très attentifs pour la qualité du bulbe, du sol, et de la manière de cueillette et de la façon de séchage. Les produits dérivés sont tous à base de safran et certains en collab avec des petits producteurs locaux.
1 gekweekte soorten per jaar
Kweek in volle grond
Behandeling van de gewassen: niet ingevuld
Afkomstig van een lokale landbouwer, op mijn boerderij geproduceerd
Zelfgekweekt zaaigoed
Verwerking door een andere werkplaats
Andere ingrediënten: niet ingevuld
Ingrediënten afkomstig van een Belgische leverancier, ingrediënten afkomstig van een lokale landbouwer, ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU, op mijn boerderij geproduceerde ingrediënten
Biologische ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km), ambachtelijke ingrediënten
We maken ook zelf producten op basis van saffraan én werken samen met kleinschalige, ambachtelijke producenten. We werken zgn bio, zonder erkend label.