The Food Assembly
De producten van

Belgische Saffraan

Saffraanproducent, Morkhoven
Linda Van Den Bulck
Linda Van Den Bulck heeft Belgische Saffraan opgestart in 2013. Het bedrijf is gevestigd te Morkhoven, in Vlaanderen.

Het project

We telen en verwerken pure saffraan, die organisch geteeld wordt (zonder erkend biolabel). Ook afgeleide producten op basis van saffraan ( in co-creatie met andere ambachtelijke producenten).

We hebben het HIB label (Handmade in Belgium) sinds 2014, hebben met onze Saffrocaat een streekproductenwedstrijd gewonnen (Fish&Chips via 'Lekkers met Streken'/Rurant) en zijn winnaars van Belgian Beauty 2016/ beste souvenir.

Nous cultivons du safran dans la région 'Kempen', en Flandre. Nous n'utilisons ni pesticides, fongicides ou herbicides. Nous sommes très attentifs pour la qualité du bulbe, du sol, et de la manière de cueillette et de la façon de séchage. Les produits dérivés sont tous à base de safran et certains en collab avec des petits producteurs locaux.

Adres
Leefdaalstraat 14
2200 Morkhoven
2013
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Belgische Saffraan

Gewassen

1 gekweekte soorten per jaar

Kweek in volle grond

Behandeling van gewassen

Behandeling van de gewassen: niet ingevuld

Poot- en zaaigoed

Afkomstig van een lokale landbouwer, op mijn boerderij geproduceerd

Zelfgekweekt zaaigoed

Verwerking

Verwerking door een andere werkplaats

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Ingrediënten afkomstig van een Belgische leverancier, ingrediënten afkomstig van een lokale landbouwer, ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU, op mijn boerderij geproduceerde ingrediënten

Biologische ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km), ambachtelijke ingrediënten

Opmerking

We maken ook zelf producten op basis van saffraan én werken samen met kleinschalige, ambachtelijke producenten. We werken zgn bio, zonder erkend label.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.