De producten van

Imkerij ’t Sas

Imker, Essen
Christiaan Oostvogels
Christiaan Oostvogels heeft Imkerij ’t Sas opgestart in 2015. Het bedrijf is gevestigd te Essen, in Vlaanderen.

Het project

Als imker heb ik het geluk in een landelijke omgeving te kunnen imkeren waar bomen en planten groeien die voldoende nectar en stuifmeel geven.
Onze tuin is hoofdzakelijk aangeplant met fruitbomen en bijenplanten, zodat mijn volken thuis het hele jaar door honing kunnen halen: voorjaarshoning (van o.a. paardenbloemen), bloemenhoning en zomerhoning.
Om de lekkere koolzaadhoning te kunnen oogsten, breng ik jaarlijks een aantal bijenvolken naar de koolzaadvelden in Namen. Koolzaadhoning is heel zacht van smaak en bij veel mensen en kinderen erg geliefd.
Als de heide bloeit, breng ik ze soms - afhankelijk van de weersomstandigheden - naar een heidegebied.

Mijn honing wordt nooit opgewarmd, zodat alle goede eigenschappen bewaard worden. Bovendien vind ik vind het belangrijk dat de honing goed smeerbaar is en een crèmige structuur heeft.
Lege potjes mogen teruggegeven worden, zodat ik ze kan hergebruiken. Van de bijenwas die rest na het slingeren van de honing , maak ik kaarsen en wasraten.

Adres
Heiblok 22
2910 Essen
2015
Jaar van oprichting
0.5
geen voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Imkerij ’t Sas

Geen informatie beschikbaar

De Producent heeft nog geen informatie toegevoegd over deze activiteit. Als je hier meer over wil weten, twijfel dan niet om de Producent te vragen om deze informatie aan te vullen.