Vele jaren geleden, op 32-jarige leeftijd, ben ik opnieuw gaan studeren voor professioneel piloot. Dit was de aanleiding om koffie te drinken, om net dat ietsje meer geconcentreerd te zijn tijdens de veeleisende opleidingsvluchten. De alomtegenwoordige “op drie minuten gebrande” koffie was echter niet lekker en smeekte om suiker en melk. De zoektocht naar lekkere koffie werd een rode draad doorheen de vele liters die ik gedronken heb tijdens mijn werkzaamheden als aankoper bij honderden leveranciers in vele landen.
Enkele jaren geleden, tijdens een vakantie in Italië, heb ik kennis gemaakt met speciaal klaargemaakte koffie's, wel gezoet met caramel en slagroom. Lekker, maar nog steeds geen koffie in zijn puurste vorm. De eerste écht lekkere koffie dronk ik in Frankrijk, in Tarbes, waar we per toeval terechtgekomen waren bij een koffiebar waar de barista/eigenaar ook zelf zijn koffies brandt, met in .... Antwerpen aangekochte groene bonen! Tijdens een lang en boeiend gesprek met hem werd de interesse in lekkere specialty coffee ontembaar.
De geur van drippende koffie in de ochtend, of van een verse espresso bij de barista. Handgeselecteerde groene koffiebonen van bij kleine familiale koffieplantages die met alle zorg traag geroosterd worden en waarvan uiteindelijk met zorg een tas geurende koffie gezet wordt: een delicatesse. Na verschillende jaren te hebben gewerkt als bediende (ingenieur, inkoper en – manager in diverse productiebedrijven (automobiel, digitale printers) ), was ik toe aan een nieuwe uitdaging, een eigen project, een eigen productie.
Elke dag bezield zijn om koffie beter te maken, met respect voor elke schakel in het proces van groene boon tot het kopje koffie, is een sterke motivator. Koffie is een natuurproduct met ontelbare geuren en smaken, die echter verdwijnen bij een te snel of een op te hoge temperaturen uitgevoerd brandingsproces. Trager branden noem ik daarom ook liever 'roosten', waardoor alle aroma's die de groene boon bevat het verschil maken. Waarbij de chocoladetonen, de zoete fruitsmaken of de friszure smaken uw smaakpapillen verwennen.
ROSS Coffee Specialty Roastery werkt met een 6 kilo brander van Giesen waarbij het hele proces perfect gecontroleerd wordt om de beste aroma's uit de koffieboon te halen en deze heerlijke koffie in een uitgekiende en - het oog mag ook wat- "robuust-verfijnde" verpakking, met speciaal ventiel, supervers te bewaren.
Uiteraard is de allerlaatste stap, het zetten zelf, uitermate belangrijk voor de finale smaak. Het water, de opgiettemperatuur, de verschillende zetmethodes, veel of weinig koffie, grof of fijn gemalen... het zijn allemaal parameters die uw koffiesmaak beïnvloeden. Eén zaak is wél zeker: alleen van een goede koffiebasis kan goede koffie in uw kop gezet gesmaakt worden.
Wij willen iedereen die onze passie deelt voor kwalitatieve, met lekkere koffie bedienen en een uitstekende service bieden.
Sinds de opstart in 2015 is ons gamma uitgebreid met 100% organische thee, dus zonder toevoeging van smaak- of kleurstoffen. Wij bieden ook een ruime keuze aan toestellen voor slow coffee en volautomatische toestellen van het topmerk JURA voor uw espresso, koffie mét of zonder melkbereidingen.
Kwaliteitsproducten en -service voor particulieren en kleine bedrijven aan een eerlijke prijs.
De Producent heeft nog geen informatie toegevoegd over deze activiteit. Als je hier meer over wil weten, twijfel dan niet om de Producent te vragen om deze informatie aan te vullen.