't Coolhof: culinaire bloemen & kruiden.
Na twee jaar zoeken en plannen, kwamen we in juni 2016 dé boerderij tegen: een huis met schuur en een veld van 65 are (dat altijd groter mag worden).
We kochten een eerste serre en kweken nu eetbare bloemen en culinaire kruiden. We willen de planten hun gang laten gaan (in bestuiving, reproductie, in het vinden van een plek), nieuwe en oude smaken ontdekken, kennis en kunde delen, buiten werken en vooral: de grond beter achter laten dan hoe we hem ‘gekregen’ hebben. Dat doen we door principes van de biologische landbouw, duurzaamheid, ecologie, verwondering en eerbied voor al wat groeit en bloeit na te streven.
Momenteel leveren we alleen boeketten aan de buurderij.
150 gekweekte soorten per jaar
Kweek in volle grond
Gebruik van biologische meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen
Op mijn boerderij geproduceerd, afkomstig van een lokale landbouwer, afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een binnenlandse leverancier
Biologisch zaaigoed, zelfgekweekt zaaigoed, onbewerkt zaaigoed
Ik verwerk mijn producten niet
Andere ingrediënten: niet ingevuld
Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld
Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld
Op het maken van bloemboeketten na, verwerken we onze bloemen niet.