De producten van

Tafeldruiven Charlier

Horticulturist, Erps-Kwerps
Pieter Charlier
Pieter Charlier heeft Tafeldruiven Charlier opgestart in 1990. Het bedrijf is gevestigd te Erps-Kwerps, in Vlaanderen.

Het project

In het hart van de witloofstreek kweken wij in onze verwarmde serres de unieke Vlaams-Brabantse tafeldruiven.
We verhuisden in 1990 vanuit Overijse naar Erps-Kwerps waar we een bestaand serrebedrijf aankochten. De eerste jaren teelden we groenten zoals selder, veldsla, tomaat, komkommer, paprika en snijboon. Vanaf 1997 schakelden we geleidelijk over naar mijn passie; de druiventeelt. 22 are serres werden aangepast en in 2008 investeerden we in een biomassaketel waardoor we geen fossiele brandstoffen meer gebruiken voor de verwarming van onze serres (voordien stookolie).
We telen 5 variëteiten tafeldruiven, 3 blauwe rassen; Leopold III, Ribier en Royal en 2 gele rassen; Muscat d'Alexandrie en Baidor. Dankzij een rijke maar niet te zware leembodem met een laagje mergel op 1 meter diepte kunnen we zeer lekkere en knapperige druiven kweken. Ons oogstseizoen loopt van einde juli tot begin november.

Adres
Dorenbaan 14
3071 Erps-Kwerps
1990
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Tafeldruiven Charlier

Crops

5 species grown each year

Grown in a heated greenhouse

Crop maintenance

Use of organic fertilisers (manure), Integrated organic farming, use of fertilisers and organic plant protection materials, use of conventional fertilisers

Plants and seeds

Origin of plants or seeds : niet ingevuld

Farmer seeds

Processing

I don't process my products

Other ingredients : niet ingevuld

Origin of other ingredients : niet ingevuld

Features of the other ingredients : niet ingevuld

Comments

Door de verwarmde teelt van druiven onder glas bekom je heerlijke vruchten met een dunne, fijne schil en lekker, stevig, krokant vruchtvlees. De Vlaams-Brabantse druif wordt wel eens de praline van het fruit genoemd!

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.